Η Σίτι έγινε… Λίβερπουλ και επανέλαβε το ρεκόρ: Θυμάται όμως κανείς τη Ρεάλ του 2014-15;

Έξι στα έξι, 18 βαθμοί στους ομίλους του Champions League, η 9η διαφορετική ομάδα που το κάνει και η πρώτη, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, που πρώτα κατακτά το τρόπαιο και μετά φτάνει στο απόλυτο των πόντων, στην επόμενη σεζόν. Αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Ας μην ξεχνάμε όμως, τι συνέβη με τους Μαδριλένους τη σεζόν 2014-15!



Η Σίτι έγινε… Λίβερπουλ και επανέλαβε το ρεκόρ: Θυμάται όμως κανείς τη Ρεάλ του 2014-15;

Σπουδαίο επίτευγμα για τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τους «πολίτες» να επικρατούν με 3-2 του Ερυθρού Αστέρα και να «γράφουν» ιστορία στους ομίλους του Champions League, καθώς έγιναν μόλις η 2η αγγλική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Προηγήθηκαν στη Σερβία με το πρώτο γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τον Μίκα Χάμιλτον, στο ντεμπούτο του, για να έρθει ο επίσης νεαρός, Μπομπ, και να κάνει το 2-0, με τον Χουάνγκ να  μειώνει και το Κάλβιν Φίλιπς να διαμορφώνει από τα «11» βήματα το τελικό αποτέλεσμα, μαζί με το γκολ του Κάταϊ στις καθυστερήσεις.

Κάπως έτσι, οι «πολίτες» έγιναν η 9η διαφορετική ομάδα που ολοκληρώνει δίχως κάποια απώλεια βαθμών τη φάση των ομίλων του Champions League και η δεύτερη αγγλική, μετά φυσικά από τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Και αυτό διότι, προ διετίας, οι «κόκκινοι» είχαν επίσης κάνει το 6χ6, όντες η πρώτη ομάδα του «Νησιού» που το πράττει. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2021-22, η Λίβερπουλ σκόραρε 16 φορές σε έξι 90άλεπτα, δέχθηκε έξι γκολ και σηματοδότησε το απόλυτο ρεκόρ για συλλόγους της Premier League στα… αστέρια, λίγους μήνες προτού ηττηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό.

Σημειώστε κάτι σημαντικό… Η Μάντσεστερ Σίτι γίνεται η δεύτερη ομάδα που κάνει το 6χ6, την ακριβώς επόμενη σεζόν, από αυτή που πήρε το τρόπαιο. Η Ρεάλ Μαδρίτης το έπραξε πρώτη, όταν «σήκωσε» την κούπα το 2013-14, αλλά μία σεζόν μετά, παρότι «απόλυτη» στους ομίλους, αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Γιουβέντους!

Συνεπώς, στο 22% των περιπτώσεων, μία ομάδα κατακτά το Champions League και στη συνέχεια, προχωρά απόλυτη στους ομίλους. Στην πρώτη περίπτωση όμως, η Ρεάλ απέτυχε για την back to back κατάκτηση. Τι θα συμβεί άραγε τώρα με τη Μάντσεστερ Σίτι;

Δημήτρης Μανάκος