Το VAR αλλάζει στην Αγγλία τη νέα σεζόν; Διαιτητής και κοινό θα «μιλούν», μόνο σε μία περίπτωση!

Τρομερή είδηση για την Premier League, οι διαιτητές θα εξηγούν στον κόσμο που βρίσκεται στο εκάστοτε γήπεδο, την απόφαση που λαμβάνουν μέσω του VAR, όταν αλλάζουν την πρωταρχική επιλογή που είχαν. Ο Χάουαρντ Γουέμπ το είπε ανοιχτά, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πιθανό σενάριο!



Το VAR αλλάζει στην Αγγλία τη νέα σεζόν; Διαιτητής και κοινό θα «μιλούν», μόνο σε μία περίπτωση!

Μία πολύ μεγάλη είδηση έχει κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία λεπτά στην Αγγλία, καθώς σύμφωνα με τον Χάουαρντ Γουέμπ οι διαιτητές θα μπορούν πλέον να έρχονται σε επαφή με το κοινό, όταν πηγαίνουν στον VAR και αλλάζουν την απόφαση που πήραν εντός αγωνιστικού χώρου!

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Σύμφωνα με Γουέμπ, θα είναι υποχρεωμένοι να εξηγούν τις αποφάσεις που λαμβάνουν, μετά την επικοινωνία με το VAR, στον κόσμο που βρίσκεται στο γήπεδο.

Θα μιλούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στους θεατές και αυτό το «μέτρο» θα εφαρμοστεί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Για να δούμε πώς θα λειτουργήσει, αν φυσικά ισχύει!

Τι ακριβώς είπε ο Χάουαρντ Γουέμπ;

«Είναι μπερδεμένο, γιατί η IFAB δεν θα επέτρεπε ποτέ την επικοινωνία ανάμεσα σε διαιτητές και κοινό. Αλλά η PGMOL θα ήθελε κάτι τέτοιο.

Την επόμενη σεζόν θέλουμε να το κάνουμε. Να μιλούν στον κόσμο και να εξηγούν την απόφασή τους!».

Δημήτρης Μανάκος