Το έχετε συνειδητοποιήσει: Χάνει η Σίτι χωρίς τον Ρόδρι, κερδίζει η Γιουνάιτεντ το ντέρμπι και… -3!

Ηττάται η Μάντσεστερ Σίτι από την Άστον Βίλα, μένει στο -6 από την πρώτη της βαθμολογίας, Άρσεναλ, κερδίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τσέλσι και η διαφορά των δύο ομάδων του Μάντσεστερ έγκειται μόλις στους τρεις βαθμούς. Το σενάριο που θέλουν οι «κόκκινοι διάβολοι» και που… αν λάβει χώρα, ίσως σταματήσει και την αμφισβήτηση – έστω και για λίγο  - στο πρόσωπο του Έρικ Τεν Χαγκ!



Το έχετε συνειδητοποιήσει: Χάνει η Σίτι χωρίς τον Ρόδρι, κερδίζει η Γιουνάιτεντ το ντέρμπι και… -3!

Είναι ένα υποθετικό σενάριο. Προφανώς και είναι. Μπορούμε μόνο να κάνουμε υποθέσεις, από τη στιγμή που απέχουμε σχεδόν πέντε ώρες και κάτι, από τη σέντρα των δύο τελευταίων αναμετρήσεων της 15ης αγωνιστικής της Premier League.

Της συνάντησης δηλαδή της Μάντσεστερ Σίτι με την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι στο «Βίλα Παρκ», και αυτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι στο «Ολντ Τράφορντ», σε ένα ματς που οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να κερδίσουν, ώστε να δώσουν – ξανά – πίστωση χρόνου στον Έρικ Τεν Χαγκ, που εκ νέου δέχεται μεγάλη πίεση από τα social media.

Αν κάναμε ένα γκάλοπ, ανάμεσα στους φίλους της Άρσεναλ και της Λίβερπουλ, αναφορικά με τα αποτελέσματα που θα επιθυμούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις δύο προαναφερθείσες αναμετρήσεις, άπαντες θα έλεγαν ένα πράγμα… κοινό: να ηττηθεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και πως δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι θα συμβεί ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμη σενάριο, το οποίο θα ήταν ιδανικό για τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» και την… κόντρα που φυσικά τους διακατέχει με αυτούς των «πολιτών». Ποιο είναι αυτό; Να κερδίσουν οι ίδιοι τους Λονδρέζους και την ίδια ώρα, η ομάδα του Ουνάι Έμερι να επικρατήσει για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, εντός έδρας, της Μάντσεστερ Σίτι.

Συνδυάζουν μάλιστα την επιθυμία τους με την απουσία του Ρόδρι από τη συνάντηση, κοιτούν την… ενδεχόμενη βαθμολογία και χαμογελούν. Διότι αν αυτό συμβεί, η Γιουνάιτεντ θα φτάσει τους 27 βαθμούς και η Σίτι – που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος – θα έχει μόλις τρεις περισσότερους.

Ίσως τελικά, ο Έρικ Τεν Χαγκ να μην τα πηγαίνει και τόσο άσχημα. Φτάνει φυσικά, όλο αυτό να επιβεβαιωθεί, ο Ολλανδός να βγει νικητής από το ντέρμπι με την Τσέλσι και το γεγονός πως ο Ρόδρι δεν είναι διαθέσιμος, να προβληματίσει ξανά στον μέγιστο βαθμό τη Μάντσεστερ Σίτι. Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος