Η «Αγία τριάδα» της Μάντσεστερ Σίτι πλέον και σε άγαλμα έξω από το «Έτιχαντ»! (pic)

Είχε έρθει η ώρα της, η Μάντσεστερ Σίτι αποκάλυψε το άγαλμα με τη δική της «Αγία τριάδα» έξω από το «Έτιχαντ», αλλά ακόμη και αυτό, δημιούργησε αντιδράσεις. Από ποιον; Από φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίοι θεωρούν πως η ιδέα του club τους «κοπιαρίστηκε».



Η «Αγία τριάδα» της Μάντσεστερ Σίτι πλέον και σε άγαλμα έξω από το «Έτιχαντ»! (pic)

Σπουδαία στιγμή για τη Μάντσεστερ Σίτι, της οποίας η σειρά είχε έρθει, αναφορικά με την αποκάλυψη ενός αγάλματος, με τη δική της «Αγία τριάδα» μπροστά από το «Έτιχαντ».

Το θέμα είναι οι κορυφαίοι Άγγλοι ποδοσφαιριστές στην ιστορία της, πριν από την άφιξη των Αράβων, με τους «πολίτες» να τοποθετούν εκεί, τρεις από τους πιο καθοριστικούς παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα τους: τον Κόλιν Μπελ, τον Φράνσις Λι και τον Μάικ Σάμερμπι, οι οποίοι αποτέλεσαν τους «στυλοβάτες» του club, στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 και τις αρχές του ’70.

Τότε, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 1968, το Λιγκ Καπ και το FA Cup, πριν σηκώσει φυσικά το Κύπελλο Κυπελλούχων, που ήταν και ο μοναδικός ευρωπαϊκός τίτλος, μέχρι την πρόσφατη κατάκτηση του Champions League, χάρη στο γκολ του Ρόδρι.

Το άγαλμα σήκωσε βέβαια πόλεμο στο Twitter, ανάμεσα στους φίλους της Σίτι και εκείνους της  Γιουνάιτεντ, που κατηγορούν τους «γαλάζιους» πως κοπιάρουν τους «κόκκινους διαβόλους».

Για ποιον λόγο; Διότι έξω από το «Ολντ Τράφορντ» υπάρχει η «Αγία τριάδα» των Μπεστ, Τσάρλτον και Λόου, εδώ και πολλά χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος