Όμιλοι Champions League χωρίς Μέσι και Κριστιάνο: Πότε ήταν η τελευταία φορά;

Πέρασαν 20 χρόνια από την τελευταία φορά που παρακολουθήσαμε ομίλους του Champions League, δίχως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο να συμπεριλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό club που συμμετέχει σε αυτούς. Πλέον, η ιστορία αναβιώνει. Αμφότεροι άλλωστε, βρίσκονται σε άλλη… Ήπειρο.



Όμιλοι Champions League χωρίς Μέσι και Κριστιάνο: Πότε ήταν η τελευταία φορά;

Θα πρέπει να το συνηθίσουμε, παρότι δεν το έχουμε βιώσει ξανά. Για την ακρίβεια, έχουμε να δούμε κλήρωση του Champions League, δίχως Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, εδώ και 20 χρόνια.

Πότε δηλαδή ήταν η τελευταία φορά; Από τη σεζόν 2002-03, όταν η Μίλαν ήταν αυτή που είχε κατακτήσει το τρόπαιο, στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Αντρέι Σεφτσένκο να σημειώνει το νικητήριο, κόντρα στη Γιουβέντους.

Από εκεί και πέρα, τόσο ο Αργεντινός όσο και ο Πορτογάλος, μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον της διοργάνωσης. Αλλά πλέον, ήρθε η ώρα να μην τους έχουμε στη ζωή μας, στη διαδικασία των ομίλων.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του μήνα στη Σαουδική Αραβία και ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη της Ίντερ Μαϊάμι, μετά την καλοκαιρινή του μεταγραφή στο MLS.

Κάπως έτσι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η «Βασίλισσα» του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης και πολλά άλλα γεγονότα, αποτελούν προτεραιότητες. Και ο Μέσι με τον Κριστιάνο, βρίσκονται… μακριά μας!

Δημήτρης Μανάκος