Αν η Νόριτς έπαιζε στην Super League, θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα;

Υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Είναι πιο έτοιμη. Ξεκινά άλλωστε και πιο γρήγορα το πρωτάθλημά της. Επικρατεί με χαρακτηριστική ευκολία, δεν δέχεται ιδιαίτερες φάσεις, το 2-0 προκύπτει από δύο στατικές στιγμές και σαφώς από λάθη των «ερυθρολεύκων». Αν η Νόριτς όμως, που θέλει φέτος να επιστρέψει στην Premier League, αγωνιζόταν για μία σεζόν στην Super League, θα διεκδικούσε τον τίτλο;



Αν η Νόριτς έπαιζε στην Super League, θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα;

Βλέπει κανείς το φιλικό της Νόριτς με τον Ολυμπιακό. Έχουμε φυσικά στο μυαλό μας πως πρόκειται για ένα «τεστ» προετοιμασίας, το οποίο λαμβάνει χώρα στην χώρα των Άγγλων και πολύ δε περισσότερο, στην έδρα τους.

Είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Παίζουν στο «Κάροου Ρόουντ», στις θερμοκρασίες που αυτοί έχουν συνηθίσει και παράλληλα, δίνουν το τελευταίο τους φιλικό παιχνίδι, πριν από την έναρξη της επίσημης αγωνιστικής περιόδου.

Αυτομάτως, αντιλαμβανόμαστε πως είναι πιο έτοιμοι. Πως ο προγραμματισμός τους βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από αυτόν μίας ελληνικής ομάδας και πως κατά πάσα πιθανότητα, τα «καναρίνια» έχουν ολοκληρώσει τις προσθήκες τους, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αποχώρηση της τελευταίας στιγμής.

Πρόκειται άλλωστε για ένα ρόστερ που διαθέτει τόσο ποιότητα, όσο και ταλέντο. Υπάρχει ο έμπειρος Τιμ Κρουλ στην ομάδα, ο Σέιν Ντάφι, που ήρθε από την Μπράιτον, δίπλα στον Μπεν Γκίμπσον, ο ΜακΛιν, ο Σμπάρα, ο Σάρτζεντ, ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Ρόου, και φυσικά οι δύο Έλληνες, ο Δημήτρης Γιαννούλης και ο Χρήστος Τζόλης.

Στην προκειμένη περίπτωση, στην εν λόγω αναμέτρηση, μόνο ο πρώτος βρίσκεται στην αποστολή και την βασική ενδεκάδα, με τον Χρήστο Τζόλη να μένει εκτός αυτής, δημιουργώντας ερωτηματικά. Είναι όμως τόσοι πολλοί οι παίκτες που διαθέτουν τα «καναρίνια» στην επιθετική τους γραμμή, πράγμα που εξηγεί ολίγον τι τα πράγματα.

Παρατηρείς λοιπόν το φιλικό και αντιλαμβάνεσαι πως η Νόριτς είναι πιο έτοιμη. Με κενά στην ανασταλτική της λειτουργία, αλλά με ποδοσφαιριστές που έχουν τον τρόπο να βγάλουν την ομάδα στην επίθεση. Αν σε όλους τους προαναφερθέντες μάλιστα, προστεθεί ο Μπαρνς, που άπαντες θυμόμαστε από την Μπέρνλι, αλλά και ο Νούνιες, που μαζί με τον Γιαννούλη και τον Ντάφι, έχουν ξεκινήσει βασικοί στην πλειοψηφία των φιλικών του συλλόγου, αντιλαμβάνεται κανείς πως η Νόριτς διαθέτει αν μη τι άλλο ένα ιδιαίτερα πλούσιο υλικό.

Θα καταφέρει να επιστρέψει και πάλι στην Premier League; Κανείς δεν το ξέρει. Πού θα τερμάτιζε αν αγωνιζόταν για μία σεζόν στην «δική» μας Super League; Πιθανότατα, θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Ναι, συζητάμε για μία ομάδα της Championship, αλλά μην ξεχνάμε πως μιλάμε για το ίδιο club που μετρά τρία διαδοχικά clean sheet, έχοντας αντιμετωπίσει την Άλκμααρ στην Ολλανδία, την Τουλούζ της Ligue 1 με επιτυχία (0-2) και τον Ολυμπιακό, τον οποίο κέρδισε με 2-0.

Η έδρα της είναι… χαλί, το ρόστερ της κοστίζει περισσότερο, οι εγκαταστάσεις της δεν συγκρίνονται και η οργάνωση που την διακατέχει, σαφώς και βαδίζει στα αγγλικά πρότυπα. Ανεξαρτήτως όμως του background της, πρόκειται για μία ομάδα που διόλου τυχαία δεν συγκαταλέγεται σε αυτές που κάθε χρόνο, θέλουν να βρίσκονται στην Premier League. Ακόμη και αν ανεβαίνει και… υποβιβάζεται. Ακόμη και αν πέφτει, και χρειάζεται τον χρόνο της για να επιστρέψει.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά πως κανένας… Τίμο Πούκι δεν θα έμενε τόσο σε αυτήν, αν δεν είχε στόχους, όραμα και φιλοδοξίες. Αποτελεί πόλο έλξης η Νόριτς, θα αγωνιζόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα διεκδικούσε τον τίτλο, ανάμεσα στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Ναι, δεν είναι έτοιμη για την Ευρώπη και προφανώς, κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το ποιο θα ήταν το αποτέλεσμά της, αν έπαιζε εκτός έδρας με την Ντνίπρο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν δέχθηκε φάση από τον Ολυμπιακό, που σε δύο εβδομάδες ξεκινά την ευρωπαϊκή του πορεία και άφησε… υποσχέσεις, αναφορικά με την κατάληξη της φετινής σεζόν της!

Δημήτρης Μανάκος