Μια Σίτι έτοιμη για… όλα μετά από την πιο πειστική ευρωπαϊκή βραδιά της!

Στο άκουσμα της κλήρωσης, όταν το ζευγάρι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μπάγερν Μονάχου έκανε την εμφάνισή του, είχα πει πως οι Βαυαροί δεν με πείθουν και πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να αισθάνεται πως έχει το πλεονέκτημα. Το γήπεδο είναι καθρέφτης και πράγματι, με ολοκληρωτική εμφάνιση και το με 3-0 υπέρ της, έχει προκριθεί ήδη! Προσωπικά. δεν βλέπω τρόπο ανατροπής στη ρεβάνς. Και αν αυτό δεν αρκεί για να αντιληφθούμε πως οι «πολίτες» είναι προφανώς βασικοί διεκδικητές του Champions League, ίσως μόνο μία πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης πείσει και τους τελευταίους… δύσπιστους. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Μια Σίτι έτοιμη για… όλα μετά από την πιο πειστική ευρωπαϊκή βραδιά της!

Πιθανώς, όταν ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν αποχώρησε και ο Τόμας Τούχελ πήρε τη θέση του, πολλοί να θεώρησαν πως έχει το «know how» απέναντι στον Πεπ, ειδικά μετά από τον τελικό του Champions League προ διετίας, όπου του πήρε το τρόπαιο, ενώ νωρίτερα τον είχε κερδίσει ακόμη δύο φορές, στον ημιτελικό του FA Cupκαι σε ματς πρωταθλήματος στο «Έτιχαντ».

Ωστόσο, ουδείς πρέπει να παραβλέψει το γεγονός πως πριν από αυτές τις τρεις νίκες, ο Γκουαρδιόλα τον είχε κερδίσει τέσσερις φορές σε πέντε αναμετρήσεις, μεταξύ άλλων και σε τελικό Κυπέλλου Γερμανίας. Πλέον, έμοιαζε με μία σκακιέρα με τις ισορροπίες να είναι απόλυτες, όμως ο Καταλανός απέδειξε πως η ομάδα του στο «Έτιχαντ», διόλου τυχαία έφτασε τα 25 ματς δίχως ήττα στο Champions League, πράγμα που ως στιγμής δεν είχε πράξει άλλη ομάδα της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν πραγματικά καταπληκτική. Πειστική, πιεστική, σταθερότατη στην ανασταλτική της λειτουργία και με έναν Ρόδρι να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Τα κομμάτια που έχουμε γράψει για τον Έρλινγκ Χάαλαντ είναι πολλά και με τα 45 γκολ του προφανώς και θα μας κάνει να γράψουμε ακόμη περισσότερα.

Ωστόσο, πέραν της εκτελεστικής του δεινότητας, αισίως απέδειξε πως διαθέτει και μεγάλη οξυδέρκεια στο παιχνίδι του. Μετά το λάθος του Ουπαμεκανό, η μπάλα έφτασε στον Νορβηγό και αυτός από πλεονεκτική θέση δεν επέλεξε να σουτάρει, όπως θα έκανε σχεδόν κάθε ποδοσφαιριστής στη δική του αγωνιστική κατάσταση.

Αντί αυτού, αποφάσισε να βρει τον Μπερνάρντο Σίλβα και να φτάσει με… ασίστ τις 50+ συμμετοχές σε γκολ με τη νέα του ομάδα, με μία μεταβίβαση που θα ζήλευε ακόμη και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Το τελικό 3-0 ανέδειξε πλήρως την διαφορά των «πολιτών» με τους Βαυαρούς, σε ένα σκορ που δεν μπορώ να φανταστώ πως θα γυρίσει. Το συμπέρασμα είναι πως η Σίτι δείχνει έτοιμη να πάρει επιτέλους το τρόπαιο που τόσο θέλουν οι Άραβες από την πρώτη μέρα που ήρθαν στο «Έτιχαντ»: το Champions League!

Συμπληρώνονται  σχεδόν 15 χρόνια από την εξαγορά της, δεν το έχουν κατακτήσει και θεωρώ πως μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί μόνο να μπει ξανά στον δρόμο της. Αν όμως, η Σίτι κάνει αυτό που δεν έκανε πέρυσι και αφήσει εκτός τη «Βασίλισσα», ουδείς μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του φαβορί στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, αν έχει απέναντί του αυτή την ομάδα στην εν λόγω αγωνιστική κατάσταση.

Μία Σίτι έτοιμη για όλα είδαμε στο «Έτιχαντ» και ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στην Premier League, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να αισθάνεται φαβορί για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Έμαθε, χαρακτηρίζεται από απόλυτη ποδοσφαιρική ωριμότητα και το οφείλει στον εαυτό της, μετά από μία τόσο πειστική εμφάνιση κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου!