Οι 86 προπονητές της LaLiga και οι 70 της Πρέμιερ Λιγκ φανερώνουν ότι η υπομονή πάει περίπατο…

Ο Πάμπλο Μαντσίν με το φινάλε της θητείας του στην Έλτσε έγινε ο 86ος προπονητής που αλλάζει σε ομάδα της LaLiga την τελευταία δεκαετία, πράγμα που μαζί ό,τι συμβαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ, γίνεται ξεκάθαρο ότι πλέον δύσκολα δίνεται χρόνος και υπάρχει υπομονή από τα μεγάλα αφεντικά. «Προσδοκίες πάνω από την αξία του προπονητή» είπε ο Μπενίτεθ.  



Οι 86 προπονητές της LaLiga και οι 70 της Πρέμιερ Λιγκ φανερώνουν ότι η υπομονή πάει περίπατο…

Είναι μια δουλειά που κρίνεται από τ’ αποτελέσματα. Σε κάθε διαφορετικό παιχνίδι. Μια δουλειά που έχει την μεγαλύτερη πίεση στο κομμάτι του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Γιατί πιο εύκολα αλλάζει ένας προπονητής μέσα σε λίγες μέρες παρά ένα γεμάτο ρόστερ…

Ο Πάμπλο Μαντσίν απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Έλτσε στην LaLiga και έγινε πλέον ο 86ος κόουτς που αλλάζει σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος την τελευταία 10ετία. Σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, οι τεχνικοί που έχουν αλλάξει σε αυτά τα τελευταία 10 χρόνια έχουν φτάσει στον αριθμό 70.

Έχει ειπωθεί από πολλούς, αλλά όλοι έχουν συμβιβαστεί με την ανάγκη στο τοπ επίπεδο να παρουσιάζονται αποτελέσματα που θα επεκτείνουν την διάρκεια «ζωής» του κάθε προπονητή στην άκρη του πάγκου της ομάδας όπου έχει επιλεχθεί να βρίσκεται.

Ο Ράφα Μπενίτεθ σχολιάζοντας την συγκεκριμένη κατάσταση στον χώρο που γνωρίζει πολύ καλά, είχε να πει:

«Οι προσδοκίες, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πάνω από την αξία και το επίπεδο του συλλόγου, επομένως είναι επίσης θέμα υπομονής γιατί όλοι περιμένουν άμεση απόδοση και αυτό είναι πολύ δύσκολο».

Κώστας Ζάλιαρης