Μια έναρξη κι ένα τέλος εποχής στη Λίβερπουλ με την Έβερτον σε πρώτο πλάνο (vid)

Πίσω στον Οκτώβρη του 2010, ήταν η αρχή μιας νέας σελίδας στην ιστορία της Λίβερπουλ με την αγορά των μετοχών από τον Τζον Χένρι. Τον Απρίλη του 2024, Ο Κλοπ έκλεισε τον κύκλο του στα ντέρμπι με την Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» φρόντισαν να μείνουν αξέχαστα στη Λίβερπουλ, σε δυο πολύ σημαδιακές περιστάσεις…  



Μια έναρξη κι ένα τέλος εποχής στη Λίβερπουλ με την Έβερτον σε πρώτο πλάνο (vid)

Οι «κόκκινοι» μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν με την απώλεια και του τίτλου του πρωταθλήματος για φέτος, στην τελευταία χρονιά της εκπληκτικής παρουσίας του Γιούργκεν Κλοπ στην άκρη του πάγκου.

Το 2-0 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» το βράδυ της Τετάρτης και η εικόνα… παραίτησης που βγάζει η γλώσσα του σώματος παικτών και προπονητή, φαίνεται πως αφήνουν τις Σίτι και Άρσεναλ να παλέψουν πλέον μόνες τους για την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

 

 

Η Έβερτον πήρε την πρώτη της νίκη σε εντός έδρας ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ για την Πρέμιερ Λιγκ, έπειτα από 13,5 χρόνια. Και τότε ήταν ιδιαίτερη η περίσταση, αλλά και… ιδιαίτερος ο ένας απ’ τους δύο σκόρερ.

Λίγο μετά την εξαγορά της Λίβερπουλ από τον Τζον Χένρι, στα τέλη (17/10) του 2010, το νυν αφεντικό των «κόκκινων» επέλεξε να βρεθεί στο «Γκούντισον Παρκ» για πρώτη φορά ώστε να είναι παρών στη «μάχη» της πόλης. Ο Τιμ Κέιχιλ και … ο Μικέλ Αρτέτα τού έκαναν κακή την πρώτη εμπειρία και η Έβερτον επιβλήθηκε 2-0.

Fast Forward στις 24 του Απρίλη του 2024, οι «μπλε» του λιμανιού πήραν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη επί των συμπολιτών τους σε επίπεδο πρωταθλήματος έπειτα από εκείνο το αποτέλεσμα του 2010. Και ο τότε σκόρερ, Μικέλ Αρτέτα, φέτος οδηγεί την Άρσεναλ προς την κατάκτηση του τίτλου. Και φέτος, ο Κλοπ αποχωρεί από τον πάγκο των «κόκκινων» κλείνοντας έναν ιδιαίτερο, γεμάτο ιστορία και τρομερές στιγμές, κύκλο.

Με διαφορά 13,5 ετών, τα «ζαχαρωτά» φρόντισαν ώστε η έναρξη μιας εποχής και το κλείσιμο μιας άλλης για τους «κόκκινους», να έχουν τη δική τους υπογραφή…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης