Η θρυλική κλωτσιά του Καντονά και η ακόμα πιο θρυλική δήλωση: «Έπρεπε να τον χτυπήσω πιο δυνατά...»! (vid)

«Μετάνιωσα μόνο που δεν το έκανα πιο δυνατά, δεν με απασχόλησε ποτέ να με δει ο κόσμος ως πρότυπο». Και από αυτό και μόνο καταλαβαίνει εύκολα κάποιος, τι εστί… Ερίκ Καντονά. Πέρασαν 28 χρόνια από την τρομερή κλωτσιά του αλά kung-fu στον οπαδό της Πάλας, στο περιστατικό που έχει μείνει στη μνήμη όλων και συνοδεύει την ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!



Η θρυλική κλωτσιά του Καντονά και η ακόμα πιο θρυλική δήλωση: «Έπρεπε να τον χτυπήσω πιο δυνατά...»! (vid)

25 Ιανουαρίου του 1995. Παιχνίδι της Γιουνάιτεντ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο.

Ο Ερίκ Καντονά βλέπει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και άκουσε από οπαδό των «αετών» στην εξέδρα να του φωνάζει «άντε γαμ$@!$@ %, γύρνα πίσω στην πατρίδα σου τη Γαλλία». 

Μέγα λάθος. Δεν το κάνεις αυτό στον King Eric. Πήρε φόρα και του όρμησε, κλωτσώντας τον με στυλ Kung-Fu, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά, εξωαγωνιστικά, γεγονότα του κορυφαίου πρωταθλήματος.

«Κάποια άλλη μέρα ίσως τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά και ν' αντιμετώπιζα αυτό τον τύπο με διαφορετικό τρόπο» είχε δηλώσει ο Καντονά, που όμως, δεν έχει μετανιώσει ούτε μια στιγμή γι' αυτό που έκανε. «Μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου ήταν εκείνη η κλωτσιά. Προσπάθησα να τον χτυπήσω ξανά γιατί δεν προσγειώθηκα στα πόδια μου. Δεν έβαλα πολλή δύναμη. Έπρεπε να το κάνω πιο δυνατά. Ήταν μια δραματική σκηνή κι εγώ ήμουν ηθοποιός...

Παίρνω τα πράγματα πολύ σοβαρά χωρίς να παίρνω στα σοβαρά τον εαυτό μου. Δεν σκέφτηκα ποτέ την ευθύνη ή το ποιος ήμουν ή το ότι ήμουν ποδοσφαιριστής και έπρεπε να είμαι πρότυπο. Δεν με ένοιαξε ποτέ να είμαι πρότυπο ή κάποια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ήθελα να κάνω αυτό που ήθελα. Αν ήθελα να κλωτσήσω κάποιον, θα τον κλωτσούσα» είχε τονίσει αρκετά χρόνια αργότερα στο δημοφιλές περιοδικό FourFourTwo...

Έπειτα από εκείνη την ιστορία, τιμωρήθηκε με απαγόρευση συμμετοχής για εννέα μήνες...