Ντε Μπρόινε – Χάαλαντ: Ο συνδυασμός που μπορεί να τρομάξει την Άρσεναλ

Ο ένας είναι εκ των κορυφαίων «σερβιτόρων» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο άλλος, ό,τι και να προσπαθήσει να εξηγήσει κανείς, δεν θα είναι αρκετό. Ο συνδυασμός Ντε Μπρόινε – Χάαλαντ είναι ο μοναδικός που μπορεί να κάνει την Άρσεναλ να τρομάξει και να… κρατάει το ένα μάτι ανοιχτό όλες τις νύχτες μέχρι το φινάλε της σεζόν.  



Ντε Μπρόινε – Χάαλαντ: Ο συνδυασμός που μπορεί να τρομάξει την Άρσεναλ

Ο Βέλγος σέντραρε, ο Νορβηγός πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έσυρε τον χορό των γκολ στο παιχνίδι των «πολιτών» με την Γουλβς το μεσημέρι της Κυριακής.

Έφτασε σε ακόμα ένα χατ-τρικ, το τέταρτο για φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, το κατάφερε μόλις σε 19 παιχνίδια καταρρίπτοντας με τεράστια άνεση την επίδοση του Φαν Νίστελροϊ που είχε χρειαστεί 65 ματς για τον ίδιο αριθμό «τριπλών χτυπημάτων» και φυσικά έχει ξεπεράσει ήδη τους περσινούς πρώτους σκόρερ της Λίγκας.

Ο KdB μετά την τεράστια απογοήτευση με το Βέλγιο στο Μουντιάλ, επέστρεψε σε συλλογικό επίπεδο και κάνει ξανά αυτό που ξέρει καλύτερα. Κινεί τα νήματα όπως θέλει, όποτε θέλει, για το καλό της Σίτι. Από τα 10 γεμίσματα που πραγματοποίησε απέναντι στους «λύκους», το ένα εξ αυτών έγινε ασίστ προς τον Χάαλαντ και πλέον ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έχει 11 «σερβιρίσματα» για την φετινή Πρέμιερ. Τα 7 εξ αυτών είναι για τον Χάαλαντ σε όλες τις διοργανώσεις (!), με τον Ντε Μπρόινε να μετράει συνολικά 16 ασίστ σε όλα τα τουρνουά που έχει δώσει το «παρών» φέτος!

Για την Πρέμιερ, πάντως, η Σίτι αυτή τη στιγμή έχει τον κορυφαίο σκόρερ (25 γκολ) και τον κορυφαίο δημιουργό (11) και είναι ακόμα Ιανουάριος…

Κώστας Ζάλιαρης