Η εξίσωση «καλοί παίκτες και Λοπετέγκι», θα διώξει τη Γουλβς μακριά από κάθε κίνδυνο!

Έχει κάποια σχέση η Γουλβς που παρακολουθήσαμε το απόγευμα της Boxing Day στο «Γκούντισον Παρκ», με αυτή που έκανε την εμφάνισή της πριν την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο; Όχι! Ξεκάθαρη απάντηση, με τους «λύκους» να δείχνουν πως γίνονται σιγά – σιγά ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγκι και να αναμένεται να κεφαλαιοποιήσουν την βελτίωσή τους, αν φύγουν όσο το δυνατόν ταχύτερα, από τις θέσεις του υποβιβασμού! Αυτό αξίζουν άλλωστε, βάσει του ρόστερ που διαθέτουν… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Η εξίσωση «καλοί παίκτες και Λοπετέγκι», θα διώξει τη Γουλβς μακριά από κάθε κίνδυνο!

Ναι, η Γουλβς ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, μέχρι και την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Είχε καταγράψει μόλις δύο νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος, εντός έδρας αμφότερες, δεν είχε καταφέρει να φανεί ανταγωνιστική μακριά από το «Μολινό», είχε σημειώσει μονοψήφιο αριθμό γκολ στην Premier League, και είχε πανηγυρίσει συνολικά πέντε φορές, μαζί με τις προκρίσεις για το Λιγκ Καπ.

Πολύ φυσιολογική λοιπόν ήταν η απόφαση της διοίκησης να απομακρύνει τον Μπρούνο Λάζε, αν αναλογιστεί κανείς πως επρόκειτο για μία ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια κινείται πολύ συγκεκριμένα στην εκάστοτε μεταγραφική περίοδο, ψωνίζει πολύ λογικά, δεν προβαίνει σε υπερβάσεις, και έχει δημιουργήσει μία «μαγιά» Πορτογάλων, οι οποίοι στην χειρότερη των περιπτώσεων, διαθέτουν τον τρόπο να της εξασφαλίζουν μία άνετη παραμονή.

Με τον Λάζε, ο εν λόγω στόχος έμοιαζε μη ρεαλιστικός και κάπως έτσι, η Γουλβς ξεκίνησε τη Boxing Day από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, με οκτώ γκολ υπέρ της, μία μόλις φορά που είχε σημειώσει 2+ γκολ σε ματς, και φυσικά ούτε μία περίπτωση στο φετινό πρωτάθλημα, που έβρισκε δίχτυα από το 56ο λεπτό και μετά!

Η άφιξη του Γιούλεν Λοπετέγκι όμως και πολύ δε περισσότερο, η αύρα που έδωσε στον σύλλογο, έγινε αυτομάτως ορατή. Η βαθμολογική θέση της Γουλβς δεν αντικατόπτριζε τις δυνατότητές της και όταν ήρθε ένας προπονητής με ικανότητα να εμπνεύσει άπαντες, είδαμε τι είναι ικανοί να κάνουν οι «λύκοι».

Γύρισαν το ματς, επικράτησαν με 2-1 της Έβερτον, έκαναν το 2Χ2 με τον Λοπετέγκι στο ξεκίνημα της θητείας του στο «Νησί» και απέδειξαν πως η 20η θέση που κατείχαν, ήταν ολίγον τι πλασματική.

Πρόκειται για μία ομάδα… δεκάδας. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της, αν σέβεται τον εαυτό της και τις δυνατότητές της και είμαι βέβαιος πως αν η Γουλβς καταφέρει να «χτίσει» πάνω στη νίκη, που της έδωσε και ψυχολογία, τότε σύντομα θα πάψουν όλοι να συζητούν για το αν θα επιστρέψει στη Championship.

Όσον αφορά την Έβερτον, είναι προφανές πως ισχύουν ακριβώς τα αντίστροφα. Είναι εντελώς αρνητική, δεν ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει μέσα στο γήπεδο και επιβεβαιώνει αυτό που είχα γράψει στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου: πως κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από την ίδια την κατηγορία και αν συνεχίσει έτσι, θα βιώσει ακόμη μία «μαρτυρική» χρονιά.

Εν κατακλείδι; Δίκαιη νίκη της Γουλβς, έργο Λοπετέγκι, για μία ομάδα που αν βρει τον δρόμο της, θα γίνει επικίνδυνη κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Και φυσικά θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Έχει πλέον έναν προπονητή που γνωρίζει πώς να διαχειριστεί ένα ποιοτικό υλικό και αυτό είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόταν, ώστε να ξεμπλέξει άμεσα και να διώξει μακριά κάθε κίνδυνο…