Σουάρες για το χέρι με τη Γκάνα: «Γιατί ν’ απολογηθώ; Εκείνος έχασε το πέναλτι»

Την πιο φυσιολογική απάντηση έδωσε ο Λουίς Σουάρες όταν άκουσε από δημοσιογράφο να του λέει αν έχει μετανιώσει για το χέρι που έκανε προ 12ετίας στο Παγκόσμιο της Νοτίου Αφρικής, μη επιτρέποντας στους Γκανέζους να σκοράρουν για να προκριθούν από τα προημιτελικά του τουρνουά.  



Σουάρες για το χέρι με τη Γκάνα: «Γιατί ν’ απολογηθώ; Εκείνος έχασε το πέναλτι»

Tο καλοκαίρι του 2010 στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο Σουάρες «θυσιάστηκε» για το καλό της Ουρουγουάης. Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και με την εστία ανυπεράσπιστη έδιωξε τη μπάλα με το χέρι για να μη δεχθεί γκολ η «σελέστε». Αποβλήθηκε, ο Γκιάν πέτυχε το δοκάρι από την άσπρη βούλα και όταν έφτασε η διαδικασία των πέναλτι οι Ουρουγουανοί πήραν το «εισιτήριο».

Ενόψει του ματς της Παρασκευής για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και τη νέα συνάντηση της Ουρουγουάης με την Γκάνα, ο Λουίς Σουάρες ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει κι αν απολογήθηκε…

«Εγώ να ζητήσω συγγνώμη; Γιατί; Τιμωρήθηκα με κόκκινη κάρτα. Ο Γκιάν μετά έχασε το πέναλτι, δική του ευθύνη είναι… Θα ζητούσα συγγνώμη αν είχα χτυπήσει αντίπαλο παίκτη. Αλλά δεν φταίω εγώ για το πέναλτι…» ήταν τα λόγια του πολύπειρου επιθετικού.