Η εποχή Πότερ στην Τσέλσι ξεκίνησε με… γκολ Άγγλου μετά από 14 χρόνια, και το ποτήρι είναι μισογεμάτο!

Το περίμενε 47 ολόκληρα χρόνια και το όνειρο του Γκρέιαμ Πότερ επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Αγωνίστηκε στο Champions League, φόρεσε κοστούμι και κοούτσαρε την Τσέλσι απέναντι στη Σάλτσμπουργκ, στην 2η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και το ερώτημα είναι… Κρατάμε το αποτέλεσμα ή κρατάμε το στατιστικό που έκανε πράξη, όντας ο πρώτος μετά τον Αντόνιο Κόντε που σκοράρει και ο μοναδικός μετά τον Σκολάρι, που βλέπει Άγγλο να βρίσκει δίχτυα πρώτος, για χάρη του στο ντεμπούτο του;



Η εποχή Πότερ στην Τσέλσι ξεκίνησε με… γκολ Άγγλου μετά από 14 χρόνια, και το ποτήρι είναι μισογεμάτο!

Όταν το ονειρευόταν ήταν παιδί και τα παιδιά δεν ξεχνούν ποτέ. Το έχουμε ξαναπεί και στην περίπτωση του Γκρείαμ Πότερ, αυτό είναι κάτι που ισχύει στον απόλυτο βαθμό. Πάντα ονειρευόταν το Champions League, έχοντας συμμετάσχει στην καριέρα του, σε 10 διαφορετικές διοργανώσεις.

Και η… 11η ήταν και η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον Άγγλο, τέως προπονητή της Μπράιτον, να κάνει το ντεμπούτο του με την Τσέλσι στην Ευρώπη, αλλά να μην καταφέρνει να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε.

Ωστόσο, στο τελικό 1-1 των «μπλε», το ερώτημα είναι αν βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο… Δηλαδή, δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο αποτέλεσμα ή αρκεί να δώσουμε στον Άγγλο προπονητή τα credits που παρέταξε τους Λονδρέζους με τετράδα στην άμυνα, άφησε εκτός τους «ντεφορμαρισμένους» Μεντί και Κουλιμπαλί, έβαλε τον Ομπαμεγιάνγκ στην κορυφή της επίθεσης και καθιέρωσε εκ νέου τον Κουκουρέγια στην θέση του αριστερού μπακ.

Διότι με την εν λόγω τακτική, διατήρησε το «μηδέν» στο πρώτο μέρος και εν συνεχεία, έγινε ο πρώτος προπονητής της Τσέλσι, μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες, που σκόραρε με τους «μπλε» στο πρώτο του ματς στον πάγκο τους.

Δεν το κατάφερε ο Τόμας Τούχελ, δεν το κατάφερε ο Φρανκ Λάμπαρντ, που είχε «υποστεί» βαριά ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ούτε ο Μαουρίτσιο Σάρι, που επίσης είχε χάσει, από τη Μάντσεστερ Σίτι, στο ματς του Community Shield.

Συνεπώς, ο Γκρέιαμ Πότερ στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Τσέλσι, έκανε το βασικό! Σκόραρε, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να γίνει ο δεύτερος Άγγλος σκόρερ στο Champions League και ο πρώτος που σκοράρει σε ντεμπούτο προπονητή της Τσέλσι μετά τον Τζο Κόουλ, πριν από 14 χρόνια στην πρώτη εμφάνιση του Σκολάρι στο «Νησί», και δεν έχασε!

Τελευταίος που είχε κερδίσει στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Τσέλσι; Ο Αντόνιο Κόντε φυσικά, με 2-1, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, σε επίπεδο πρωταθλήματος τον Αύγουστο του 2016.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προπονητών της Τσέλσι στο ντεμπούτο τους με την ομάδα από το 2016 και έπειτα:

Γκρέιαμ Πότερ: Τσέλσι – Σάλτσμπουργκ 1-1

Τόμας Τούχελ: Τσέλσι – Γουλβς 0-0

Φρανκ Λάμπαρντ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-0

Μαουρίτσιο Σάρι: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (Community Shield)

Αντόνιο Κόντε: Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 2-1

Δημήτρης Μανάκος