Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου ξεκινάει και η Νόριτς είναι το φαβορί!

Η μεγάλη ώρα της Championship έφτασε. Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου. Ένα πρωτάθλημα που αποτελείται από 46 αγωνιστικές, 23 ομάδες και πιθανώς το μοναδικό του πλανήτη που περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 συλλόγους που έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρευτούν πως του χρόνου, τέτοια μέρα, θα προετοιμάζονται για την έναρξη της Premier League. Προσωπικά, διαλέγω τη Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου ξεκινάει και η Νόριτς είναι το φαβορί!

Ναι, η Premier League είναι με διαφορά το πιο ποιοτικό πρωτάθλημα που έχει αντικρίσει ποτέ ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Δεν ξέρεις ποτέ από ποια ομάδα θα πάθεις την «ζημιά», όλα είναι ρευστά και μέχρι πρότινος, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ διεκδίκησαν το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Για την ακρίβεια, μέχρι και το 75ο λεπτό της τελευταίας «στροφής», η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτανε στο 2ο πρωτάθλημά της την τελευταία πενταετία και στα εναπομείναντα λεπτά όλα άλλαξαν. Αλλά τα τελευταία χρόνια μιλάμε για δύο ομάδες και για μία κούρσα δύο ταχυτήτων.

Ωστόσο, στην Αγγλία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Championship. Ένας μαραθώνιος με 23 ομάδες και 46 αγωνιστικές, που κατά την γνώμη μου, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο πρωτάθλημα, όποιο και αν φέρουμε ως μέτρο σύγκρισης.

Ξεκινά άμεσα, υπάρχουν κοντά στις 10 ομάδες που ενδέχεται να διεκδικήσουν την άνοδο και… φτάνουμε στα play – off, για να προκύψει η απίθανη Νότιγχαμ Φόρεστ, που τον Σεπτέμβριο ήταν τελευταία και εν τέλει ανέβηκε στην Premier League, μαζί με τη Φούλαμ και την Μπόρνμουθ.

Πέρυσι, έπεσα μέσα στις προβλέψεις μου, αν εξαιρέσουμε την «τρελή» πορεία της ομάδας του Στιβ Κούπερ που ουδείς ανέμενε, με την Γουέστ Μπρομ να χάνει την ευκαιρία της, τη Μίντλεσμπρο το ίδιο και τη Χάντερσφιλντ να μην δείχνει πως η εξαιρετική σεζόν που διένυσε μπορεί να επαναληφθεί.

Ποιες όμως επιλέγουμε για άνοδο φέτος; Αρχικά, τη Νόριτς. Την ομάδα του Ντιν Σμιθ, ενός έμπειρου προπονητή, που απέδειξε πώς δουλεύει και ότι ξέρει να εργάζεται σωστά στην Άστον Βίλα και παρότι υποβιβάστηκε με τα «καναρίνια», επέλεξε να συνεχίσει στην τεχνική τους ηγεσία.

Διατήρησε τον κορμό της ομάδας, στο ρόστερ της εξακολουθεί να βρίσκεται και ο Δημήτρης Γιαννούλης και θεωρώ πως με έναν Τίμο Πούκι σε καλή κατάσταση, η Νόριτς θα έχει και φέτος τον πρώτο λόγο. Διαθέτει άλλωστε την τεχνογνωσία, είναι κάτι που έχει κάνει αμέτρητες φορές, αλλά αν ανέβει, θα πρέπει να θέσει ένα ερώτημα στον εαυτό της. «Αρκεί να πέφτω για να ξανά ανεβαίνω ή μήπως κάνω κάτι λάθος όταν βρίσκομαι στην Premier League»; Μία απάντηση σε αυτό, θα λύσει προφανώς και πολλά από τα προβλήματά της.

Από εκεί και πέρα, φαβορί είναι και η Γουότφορντ που επίσης έχει το know how, με αποτέλεσμα να είναι δικαιολογημένα στην κορυφή των στοιχηματικών εταιρειών, αλλά υπολογίζω πάρα πολύ σοβαρά και τη Μίντλεσμπρο με την Γουέστ Μπρομ, των οποίων το ειδικό βάρος φανέλας, ενδέχεται να κάνει την διαφορά στην εν λόγω κατηγορία.

Τέλος, σημαντικές αναλύσεις στο «Νησί» θέλουν την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να διεκδικεί με αξιώσεις την επιστροφή της στην Premier League, με την Κόβεντρι να είναι η… έκπληξη της συζήτησης, καθώς για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, οι φίλοι της κάνουν λόγο πως μπορούν να αγωνιστούν και πάλι στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, παρότι δεν το έχουν καταφέρει για δύο δεκαετίες.

Όπως και να έχει όμως, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, όπου αν η χρονιά σου βγει μπορείς να ανέβεις και αν όχι, δεν είναι απλό να ξεμπλέξεις από την υπόθεση παραμονή. Ποντάρω λοιπόν στη Νόριτς και τη Γουέστ Μπρομ, παίρνω ως 3η επιλογή τη Σέφιλντ, βάζω στην συζήτηση την Κόβεντρι και είμαστε έτοιμοι. Καλή σεζόν να έχουμε!