Όνειρο θερινής νυκτός ή colpo grosso; Η Μπαρτσελόνα θέλει Σαλάχ, αλλά πόσο εφικτό είναι;

Μπορεί οι ισπανικές εφημερίδες να ασχολούνται την δεδομένη χρονική στιγμή με τα σενάρια περί μεταγραφής του Μοχάμεντ Σαλάχ στην Μπαρτσελόνα, όμως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Όπως έλεγε ο Σαίξπηρ είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός! Εκτός αν είναι έτοιμη η Μπάρτσα για colpo grosso, που για να ακριβολογούμε, δεν μοιάζει εφικτό! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Όνειρο θερινής νυκτός ή colpo grosso; Η Μπαρτσελόνα θέλει Σαλάχ, αλλά πόσο εφικτό είναι;

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία της εβδομάδας των εθνικών ομάδων και μία «ανάσα» πριν επιστρέψουμε στην δράση των πρωταθλημάτων και στην επανέναρξη της Premier League, η οποία από εδώ και πέρα, θα κυλήσει σερί μέχρι και το τέλος.

Ωστόσο, προτού μπούμε και πάλι στην διαδικασία να αναλύσουμε ποια θα πάρει τον τίτλο, ποια εκ των Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ θα πάρει το Champions League και διάφορα τέτοια που επιδέχονται πρόβλεψη, ας στρέψουμε την προσοχή μας στο βασικότερο ζήτημα που πρέπει να απασχολεί την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, όσο ο χρόνος κυλά και πάμε προς το καλοκαίρι.

Θα μείνει ο Μοχάμεντ Σαλάχ ή θα αποχωρήσει; Αρχικά, ο ίδιος θέλει να παραμείνει, όπως έχει δηλώσει. Το ίδιο έχει κάνει και ο Γερμανός προπονητής του, ενώ κανένας δεν αμφισβητεί και την πρόθεση των φίλων της ομάδας, οι οποίοι δημιούργησαν μέχρι και μία εξαιρετική τοιχογραφία με τον Αιγύπτιο να πανηγυρίζει και να περπατά προς το «Άνφιλντ», σηματοδοτώντας την παραμονή του.

Ο παίκτης, λοιπόν, κλίνει προς παραμονή, όπως και η ομάδα. Το πρόβλημα είναι ο ατζέντης του, ο οποίος επιχειρεί σχεδόν να διπλασιάσει τις οικονομικές απολαβές του Μοχάμεντ Σαλάχ, προκειμένου να έχει και ο ίδιος μεγαλύτερο κέρδος. Αν ο Αιγύπτιος λαμβάνει 12 εκατομμύρια, ο ατζέντης του θα ήθελε να δει μία προσφορά της τάξεως των 24 για να του δώσει το «οκ» για να παραμείνει.

Αυτό δεν είναι απλό, αν αναλογιστεί κανείς πώς κινείται οικονομικά η Λίβερπουλ και για ποιον λόγο πριν από τρία χρόνια δεν πήρε τον Πεπέ αντί του Μανέ ή αγόρασε τώρα τον Ντίας από την Πόρτο. 

Δεν προβαίνει σε υπερβάσεις, αν δεν υπάρχει λόγος και φυσικά δεν είναι απλό να διπλασιάσει κάποιος το συμβόλαιο ενός παίκτη, με κίνδυνο να δημιουργηθούν οικονομικές ανισορροπίες και γκρίνιες στο υπόλοιπο ρόστερ.

Πατώντας λοιπόν στην κατάσταση αυτή, οι εφημερίδες και τα σάιτ της Ισπανίας, «γράφουν» πως ο Σαλάχ είναι ένα βήμα πριν από την Μπαρτσελόνα. Θέλει να μεταβεί για πρώτη φορά στην Ισπανία, του αρέσει το project της ομάδας του Τσάβι, θα είναι ο ηγέτης και όλα αυτά τα πιασάρικα, που ίσως έχουν μία λογική, αλλά όχι σε αυτή την περίπτωση.

Γιατί να θέλει να αφήσει το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα του κόσμου άλλωστε; Ποια θα είναι η πρώτη του φιλοδοξία με την Μπαρτσελόνα; Αυτά λοιπόν δεν… κολλάνε και απλώς αποτελούν επινοήσεις των Ισπανών, οι οποίοι ανέκαθεν δεν φημίζονταν για την αξιοπιστία τους.

Ακόμη και ο Λαπόρτα δήλωσε πως η ομάδα του μπλέκεται σε δημοσιεύματα δίχως λόγο, με στόχο να σταματήσει την συζήτηση, αλλά το θέμα Σαλάχ-Μπαρτσελόνα καλά κρατεί. 

Και όλα αυτά, δίχως να σκεφτεί κανείς πως αν η Μπαρτσελόνα έχει τα χρήματα να πάρει τον Αιγύπτιο, θα είχε την δυνατότητα να κρατήσει και τον Μέσι!

Επομένως, το θεωρώ απίθανο έως και ουτοπικό να πάει ο Σαλάχ στην Μπαρτσελόνα και γενικότερα στην Ισπανία, σε περίπτωση που αποχωρήσει. 

Δεν είναι απλό να φύγει από την Λίβερπουλ και συνήθως οι ιστορίες που δείχνουν πως ο παίκτης και η ομάδα ταυτίζουν τα «θέλω» τους, εν τέλει καταλήγουν σε… happy end!