Όλες οι νίκες δίνουν τρεις βαθμούς; Δοκιμάστε να το πείτε αυτό στους φίλους της Λίβερπουλ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε τέσσερα γκολ στο ημίχρονο στο Ολντ Τράφορντ στην εποχή της Premier League. Για πρώτη φορά η Λίβερπουλ προηγήθηκε με τέτοιο σκορ σε πρώτο ημίχρονο εκτός έδρας επί της αιώνιας αντιπάλου της. Ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος που σκοράρει χατ-τρικ εναντίον της Γιουνάιτεντ από το 1936 εκτός έδρας για τη Λίβερπουλ... Μπορεί όλοι οι αγώνες να δίνουν τρεις βαθμούς αλλά αυτό δεν ήταν ένα απλό τρίποντο αλλά κάτι παραπάνω! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Όλες οι νίκες δίνουν τρεις βαθμούς; Δοκιμάστε να το πείτε αυτό στους φίλους της Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που σε εννέα σερί εκτός έδρας ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης πετυχαίνει τουλάχιστον τρία γκολ. 

Ωστόσο γενικά το να πηγαίνει στο Ολντ Τράφορντ παραδοσιακά δεν ήταν ποτέ εύκολο. Σκεφτείτε μόνο το εξής απλό, ο Κλοπ έγινε ο πρώτος προπονητής που καταφέρνει να κερδίσει συνεχόμενα παιχνίδια σε αυτήν την έδρα έπειτα από 20 χρόνια και τον Ζεράρ Ουγιέ!

Πιο πριν το είχε πετύχει μόνο ο Μπιλ Σάνκλι! Ούτε ο Πέισλι, ούτε ο Νταλγκλίς το είχαν καταφέρει με ομάδες που κατακτούσαν το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο! 

Η Λίβερπουλ το πέτυχε τώρα, με τον Γερμανό τεχνικό στον πάγκο της και μάλιστα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια έχοντας πετύχει εννέα τέρματα αν υπολογίσει κάποιος και την επικράτησή της τον Μάιο, με 2-4 στο ματς που ουσιαστικά εξασφάλισε την είσοδό της στην τετράδα. 

Επίσης ο Κλοπ έγινε ο πρώτος προπονητής των «κόκκινων»  που μένει αήττητος απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν.

Αγωνιστικά, δεν μπορούσε να αμφισβητήσει κάνεις πριν το παιχνίδι πως η Λίβερπουλ βρίσκεται σε καλύτερο φεγγάρι από αυτό που ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Και πάλι όμως, ξαναλέω, πάντα ταξιδεύοντας για αυτό το παιχνίδι η Λίβερπουλ έχει ένα νοητικό μπλοκάρισμα απέναντι στον μόνιμο κι αιώνιο αντίπαλο της! 

Το να πάει λοιπόν σε ένα τέτοιο ματς και όχι μόνο να κερδίσει αλλά να επικρατήσει με ένα σκορ που δεν έχει προηγούμενο, 0-5, είναι κάτι που ξεπερνά και την πιο τολμηρή φαντασία!

Μάλιστα εάν δεν προέκυπτε η αποβολή του Πογκμπά με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να κατεβάσει ταχύτητα, ίσως η έκταση του σκορ να έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις!

Σε μία αγωνιστική που η Τσέλσι έκανε επίδειξη δύναμης διαλύοντας την ουραγό Νόριτς με 7-0 και η Σίτι πέρασε σαν σίφουνας από το Μπράιτον με 4-1, η Λίβερπουλ έδειξε πως είναι εδώ! 

Δεν είναι απλώς μία νίκη είναι μία κατά κράτος επικράτηση. 

Σε ένα γήπεδο μάλιστα που ήταν το μοναδικό στο οποίο είχε σταματήσει πρόπερσι την σεζόν της ξέφρενης κούρσας προς το πρωτάθλημα, στα πρώτα 27 παιχνίδια! 

Εκεί όπου είχε πετύχει από τον Αύγουστο μέχρι τα τέλη Φλεβάρη 26 νίκες και μόλις μία ισοπαλία, στο Ολντ Τράφορντ!

Πάντα για την Λίβερπουλ η επικράτηση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελεί ένα νοητικό ξεμπλοκάρισμα. 

Σαφέστατα το ρόστερ της είναι πιο μικρό από εκείνα της πρωτοπόρου Τσέλσι και της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι ωστόσο με εικόνα όπως αυτή, μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων», όχι μόνο δικαιούται να ονειρεύεται, αλλά πραγματικά είναι σίγουρο πως έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση!

Και αυτό είναι το ωραίο με το ποδόσφαιρο. Έναν χρόνο πριν παρά κάτι μέρες, η Λίβερπουλ είχε χάσει τον Φαν Ντάικ με τραυματισμό στο ματς με την Έβερτον και λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί επτά γκολ εκτός έδρας από την Άστον Βίλα!

Την ίδια μέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεχόταν έξι γκολ μέσα στο Ολντ Τράφορντ από την Τότεναμ! Μέσα σε οκτώ εβδομάδες η Λίβερπουλ είχε ανατρέψει τα πάντα και ήταν πρώτη έχοντας κερδίσει 7-0 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας, περνώντας τα Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας ωστόσο αμέσως μετά σταμάτησε να σκοράρει και ένα μήνα αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την είχε ξεπεράσει! 

Ακολούθησαν εκείνες οι έξι συνεχόμενες ήττες μέσα στο Άνφιλντ! Υπήρχε κόσμος που συζητούσε αν έπρεπε ή όχι να συνεχίσει στον πάγκο της Λίβερπουλ ο Κλοπ!

Τα πάντα ήρθαν σε απόλυτη ισορροπία προς το τέλος της σεζόν και φέτος που επέστρεψαν όλοι οι τραυματίες, η Λίβερπουλ είναι και πάλι αυτή που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια! 

Από την άλλη μετά την ευφορία της περσινής περιόδου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και αήττητη επί 29 ματς μακριά από την έδρα της, ήρθε ήττα από την Λέστερ και τώρα η συντριβή από την Λίβερπουλ για να αρχίσει και πάλι η γκρίνια για τον Σόλσκιερ!

Αυτή τη φορά μάλιστα ακριβώς επειδή ο αντίπαλος είναι η Λίβερπουλ πιθανώς, ο Νορβηγός τεχνικός να βρίσκεται στις τελευταίες του ημέρες στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να πάει τον σύλλογο και πάλι στην κορυφή έπειτα από τον Σερ Άλεξ,  ειδικά όταν απέναντί του έχει να παλέψει με... πυρηνικά όπλα, που είναι ο Πεπ, ο Κλοπ και ο Τούχελ!

Η βραδιά ανήκει στην Λίβερπουλ και είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου όχι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά διαχρονικά. 

Και ας προσπαθήσει κάποιος να πείσει τους φίλους των reds πως όλες οι νίκες, με όποιον και αν παίζεις, δίνουν τρεις βαθμούς!