Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει τον τίτλο; Η φανέλα λέει ναι, αλλά η σκληρή λογική απαιτεί υπέρβαση!

Οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις που δεδομένα χρειαζόταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχουν ανταμείψει την εξαιρετική περσινή πορεία του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Πλέον όμως, η πίεση στο Νορβηγό είναι μεγαλύτερη, όπως πέρσι στον Λάμπαρντ… και το όριο για τίτλο φαντάζει υψηλό. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει τον τίτλο; Η φανέλα λέει ναι, αλλά η σκληρή λογική απαιτεί υπέρβαση!

Μπορεί η περσινή, το δίχως άλλο, εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην συνδυάστηκε με την κατάκτηση ενός τίτλου, όμως ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βγήκε δεδομένα κερδισμένος.

Η ανανέωση της συνεργασίας του με τους «κόκκινους διαβόλους» πιστοποίησε πως η διοίκηση έχει αναγνωρίσει στο έπακρο το έργο του και σχεδιάζει το μέλλον της με αυτόν στο «τιμόνι» της ομάδας, ενώ και οι προσθήκες που ζήτησε έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με την Γιουνάιτεντ να βάζει για τα καλά το χέρι στην τσέπη.

Ο Τζέιντον Σάντσο την ενισχύει άλλωστε ιδιαίτερα επιθετικά, ενώ ο Ραφαέλ Βαράν έρχεται στο Μάντσεστερ, φέρνοντας μαζί του αμέτρητες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, και διακρίσεις, με βασικό του στόχο να σταματήσει το σερί των «11» διαδοχικών αναμετρήσεων, είτε επίσημων, είτε φιλικών, όπου η νυν ομάδα του βλέπει την εστία της να παραβιάζεται.

Το 65% των τερμάτων άλλωστε που έχει δεχθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν επιτευχθεί στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ τα 22 γκολ σε 11 ματς επιβεβαιώνουν πως η προσθήκη ενός τέτοιου ονόματος, με ένα τόσο ελπιδοφόρο παρελθόν να τον συντροφεύει, εμπνέει μία ασφάλεια, στην… ανασφαλή ανασταλτική λειτουργία που οι «κόκκινοι διάβολοι» συνήθιζαν να παρουσιάζουν.

Όλα αυτά μάλιστα, σε συνδυασμό με την παρακαταθήκη των περσινών επιδόσεων εκτός έδρας (αήττητη) αλλά και των 10 ανατροπών, αριθμός ρεκόρ για τις υψηλές απαιτήσεις της Premier League, καθιστούν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως μία υποψήφια διεκδικήτρια του τίτλου.

Είναι όμως δυνατό δύο εξαιρετικές προσθήκες, και πιθανώς μία ακόμη, αν ο Πολ Πογκμπά αποχωρήσει, να δώσουν τον τίτλο του «φαβορί» σε μία ομάδα, της οποίας η περσινή πορεία χαρακτηρίστηκε απρόβλεπτη;

Η λογική μπορεί να λέει όχι. Οι αριθμοί ωστόσο μεταφράζονται διαφορετικά ανάλογα πως θες να το δεις. Μην ξεχνάμε πως η Γιουνάιτεντ στην περσινή Premier League, τερμάτισε δεύτερη, με 12 βαθμούς διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας ουσιαστικά φτάσει στα… όριά της.

Παράλληλα φέτος, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν είναι η μόνη… βελτιωμένη. Ποιος μπορεί άλλωστε να θέσει εκτός της εν λόγω συζήτησης την Τσέλσι; Το σύνολο του Τόμας Τούχελ που εντυπωσίασε μετά την άφιξη του Γερμανού στην Αγγλία, κατέκτησε το Champions League και κατέγραψε εντυπωσιακά νούμερα στην στατιστική υπηρεσία.

Ας μην προτρέχουμε λοιπόν και ας παρομοιάσουμε την ανάδειξη του πρωταθλητή με έναν μαραθώνιο, και όχι με μία μικρή κούρσα…

Έναν μαραθώνιο που πιθανώς θα έχει σαν όριο τουλάχιστον τους 85 πόντους! Με τις Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι, να μπορούν να το υποστηρίξουν για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελεί ερωτηματικό.

Ο παράγοντας της πίεσης φέτος θα υπάρχει. Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και ο Σόλσκιερ δεν θα ήθελε να «ταυτιστεί» με τον Φρανκ Λάμπαρντ, που στηρίχθηκε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά απολύθηκε όταν έπαψε να αντιμετωπίζεται ως προπονητής της Τσέλσι και όχι ως ένας από τους «θρύλους» των «μπλε», που πολλαπλασίασαν την δυναμική του συλλόγου.

Η ουσία λοιπόν είναι πως οι προσθήκες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ποιοτικές, πως η πίεση στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι μεγαλύτερη, πως οι προσδοκίες μπορούν να λειτουργήσουν αντιστρόφως ανάλογα και πως το όριο των 86 plus βαθμών είναι υψηλό για μία ομάδα που πρακτικά βελτιώνεται βαθμιαία.

Μπορεί λοιπόν αυτή η Γιουνάιτεντ να συμπεριλαμβάνεται στα φαβορί για την κατάκτηση της Premier League; Η φανέλα λέει ναι διχως άλλο. Η σκληρή λογική απαιτεί μεγάλη υπέρβαση!