Ακούμε πολλά κεράσια, αλλά κρατάμε και μικρό καλάθι για τις μεταγραφές

Το φετινό καλοκαίρι σκάνε τελικά τα απόνερα της πανδημίας και του αντίκτυπου στο οικονομικό τοπίο του ποδοσφαίρου, επηρεάζοντας το μεταγραφικό σκηνικό... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Ακούμε πολλά κεράσια, αλλά κρατάμε και μικρό καλάθι για τις μεταγραφές

Έπειτα από μια ολόκληρη χρονιά δίχως οπαδούς στα γήπεδα, οικονομική ζημιά σε όλους τους συλλόγους, χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο να έχουν επιστραφεί λόγω της αλλαγής του προγράμματος και των ημερομηνιών των αναμετρήσεων, οι συνέπειες της πανδημίας αρχίζουν τώρα και κάνουν την εμφάνισή τους στο θέμα (και) των μεταγραφών. 

Ξέχωρα από τις δηλώσεις του Νούνο Σάντο για τον Χάρι Κέιν και την παραμονή του στο ρόστερ της Τότεναμ, απολύτως τίποτα δεν έχει τελειώσει στην υπόθεση του αρχηγού των «σπιρουνιών» και της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, άσχετα από το καλό Euro που έκανε το φετινό καλοκαίρι.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Τζακ Γκρίλις, τον οποίο ο κόσμος ήθελε να δει πολύ περισσότερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εκείνος βοήθησε στο χρόνο που πήρε από τον Σάουθγκεϊτ, η Σίτι τον θέλει στο ρόστερ της, όμως, η Βίλα ετοιμάζει ρελάνς με νέο συμβόλαιο σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον captain της στο «Βίλα Παρκ». 

Την ίδια στιγμή, η Σίτι δείχνει ότι πρώτα θέλει να ξεδιαλύνει ορισμένα πράγματα στο ρόστερ και να πουλήσει παίκτες για να εξοικονομήσει χρήματα προτού κάνει τις επιλογές της για την ενίσχυση του δυναμικού της με στόχο φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ επίσης κάνει εκκαθάριση, έχοντας αποκτήσει τον Ιμπραΐμα Κονατέ για την άμυνα, ενώ, απόλυτη προσοχή επιδεικνύει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορεί ήδη να έχουν κάνει δικό τους τον Τζέιντον Σάντσο, ωστόσο, παρά τα πολλά ονόματα που ακούγονται, ακόμα ελάχιστα πράγματα έχουμε δει να είναι σοβαρά στο μεταγραφικό τοπίο της ομάδας του Σόλσκιερ. 

Η Τσέλσι που είναι και Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ναι μεν φαίνεται να το ψάχνει για την δύσκολη περίπτωση του Έρλινγκ Χάαλαντ, όμως, δεν έχει κάνει κινήσεις. Και όλο αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί είναι ένα δείγμα της κατάστασης που έχει προκληθεί από την πανδημία, έπειτα από έναν χρόνο κατά τον οποίο η ανθρωπότητα και το ποδόσφαιρο ταλαιπωρήθηκαν τρομερά από τον Covid-19. 

Αν στην Αγγλία με αυτους τους ιδιοκτήτες και αυτά τα τηλεοπτικά συμβόλαια, ενώ άλλοι ψάχνονται - ακόμα και η Παρί έχει από πίσω το Κατάρ γιατί αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει όσα έχει κάνει και απλά θα μπορούσε να ρεφάρει σε πιθανή πώληση του Μπαπέ - γίνεται ξεκάθαρο πως το καλοκαίρι της πανδημίας είναι το φετινό κι όχι το περσινό. 

Τώρα σκάνε τα απόνερα στο κομμάτι των μεταγραφών έπειτα από μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, δίχως κόσμο στα γήπεδα και με πολλά προβλήματα στα οικονομικά των ομάδων. Καλό θα ήταν ακόμα και οι οπαδοί που διαβάζουν κάθε μέρα ονόματα για τις ομάδες τους και τρελαίνονται από τον ενθουσιασμό, να καταλάβουν πως τελικά λίγα πράγματα θα γίνουν έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. 

Γιατί, κακά τα ψέματα, η αλήθεια τελικά είναι πως όπου ακούτε πολλά κεράσια, να κρατάτε μικρό καλάθι, ειδικά στην εποχή που είμαστε, παραμένοντας ακόμα μέσα στην πανδημία...