Με κόσμο στα γήπεδα οι 8 από τις 12 πόλεις του Euro!

Με επίσημη τοποθέτησή της, η UEFA ανέφερε ότι στις 8 από τις 12 πόλεις όπου θα διεξαχθεί το φετινό Euro με αναβολή ενός έτους, θα επιτραπεί είσοδος οπαδών στα γήπεδα, ενώ, για τις υπόλοιπες 4 μεγάλες πόλεις θα ληφθεί απόφαση μετά τις 19 του Απρίλη! 



Με κόσμο στα γήπεδα οι 8 από τις 12 πόλεις του Euro!

Άκρως θετικά τα νέα γύρω από το τουρνουά που θα γεμίσει και κάνει πιο λαμπερό το φετινό καλοκαίρι, με τον κόσμο, έστω και σε πολύ μικρότερο ποσοστό, να έχει τη δυνατότητα να δώσει το «παρών» στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού του Euro που θα διεξαχθεί φέτος με αναβολή ενός έτους. 

Ο ρυθμός εμβολιασμού, τα μέτρα που έχει λάβει η κάθε χώρα, η επιθυμία για την «αναγέννηση» της οικονομίας και οι ελπίδες για τη μείωση της διασποράς λόγω των θερμότερων θερμοκρασιών, οδήγησαν 8 από τις 12 χώρες στην απόφαση να δηλώσουν ότι θα έχουν οπαδούς στα γήπεδα των αγώνων του Euro 2020. 

Στην Αγία Πετρούπολη ήδη φιλοξενούνται οπαδοί στο 50% με πιθανότητα να γίνει στο 100% αυτό μέχρι το τέλος του μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι μαζί και με την Βουδαπέστη τα γήπεδα θα είναι γεμάτα! 

Το Μπακού θα έχει χωρητικότητα 50% στις εξέδρες, με τους ταξιδιώτες να υποχρεούνται να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού για την είσοδό τους στο γήπεδο. 

Το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι, η Κοπεγχάγη και η Γλασκώβη θα έχουν από 25% έως 33%, με τις τρεις πρώτες πόλεις να προχωρούν σε αύξηση αυτού του ποσοστού ανάλογα και με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. 

Το Λονδίνο έχει επιβεβαιώσει το 25% της χωρητικότητας για τα τρία ματς της φάσης των ομίλων, ωστόσο, στην Αγγλία θέλουν από τα νοκ-άουτ και μετά να έχουν περισσότερο κόσμο στις εξέδρες. 

Όσον αφορά τη Ρώμη, το Μόναχο, το Μπιλμπάο και το Δουβλίνο, έχουν διορία μέχρι τις 19 του Απρίλη να γνωστοποιήσουν τα σχέδιά τους...

Κώστας Ζάλιαρης