Πρώτος στόχος επετεύχθη: Η Αγγλία στους «32» του Μουντιάλ, πριν αγωνιστεί!
Επίσημη η πρόκριση της Αγγλίας στους «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πριν καν αγωνιστεί! «Δώρο» της Ισπανίας στα «τρία Λιοντάρια», πανηγυρίζει ο Τόμας Τούχελ και θέλει νίκη επί του Παναμά, ώστε να εξασφαλίσει καλύτερη πρόκριση.
.jpg)
Η Αγγλία εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στη φάση των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πριν καν δώσει το τελευταίο παιχνίδι της στη φάση των ομίλων.
Τα αποτελέσματα στον 8ο όμιλο αποδείχθηκαν ιδανικά για την ομάδα του Τόμας Τούχελ. Η ήττα της Ουρουγουάης από την Ισπανία, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Πράσινου Ακρωτηρίου απέναντι στη Σαουδική Αραβία, διαμόρφωσαν τα δεδομένα που ήθελαν τα «Τρία Λιοντάρια» και η συνέχεια στον θεσμό είναι δεδομένη.
Παράλληλα, τόσο η Νότια Κορέα όσο και η Σενεγάλη, αλλά και η Σκωτία, δεν μπορούν πλέον να ξεπεράσουν την Αγγλία στη σχετική κατάταξη των τρίτων.
Πλέον, η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στην πρώτη θέση του 12ου ομίλου. Το Σάββατο, η Αγγλία αντιμετωπίζει τον Παναμά γνωρίζοντας πως μία νίκη θα της εξασφαλίσει την κορυφή και ένα θεωρητικά πιο βατό ζευγάρωμα στη φάση των «32», απέναντι σε μία ομάδα που θα προκριθεί ως τρίτη από άλλον όμιλο.
Αντίθετα, μία ισοπαλία ή ακόμη και μία ήττα θα μπορούσε να τη ρίξει στη δεύτερη ή ακόμη και στην τρίτη θέση, κάτι που ενδέχεται να τη φέρει αντιμέτωπη με σαφώς δυσκολότερο αντίπαλο στα νοκ άουτ.
Στα αρνητικά για τον Τόμας Τούχελ συγκαταλέγεται ο τραυματισμός του Ρις Τζέιμς. Ο δεξιός μπακ αντιμετωπίζει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο, αποκόμισε ενοχλήσεις μετά την ισοπαλία με την Γκάνα και θα απουσιάσει τόσο από την αναμέτρηση με τον Παναμά όσο και από τον αγώνα της φάσης των «32».
Παρά την απώλεια του έμπειρου αμυντικού, ο Γερμανός προπονητής εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια της διοργάνωσης.
«Δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο. Νιώθουμε αρκετά δυνατοί ώστε να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε ομάδα. Έχουμε δύσκολο όμιλο, αλλά επικεντρωνόμαστε σε όσα μπορούμε να ελέγξουμε και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούχελ.
Η Αγγλία, λοιπόν, βρίσκεται ήδη στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μοναδικό ερώτημα που απομένει είναι από ποια θέση θα συνεχίσει το ταξίδι της και ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.
Δημήτρης Μανάκος






















