Γουλβς: Χωρίς... αγγλικό γκολ σε όλη τη σεζόν!

Η Γουλβς πραγματοποίησε ακόμη μία εκπληκτική σεζόν, τερματίζοντας στην 7η θέση της Premier League, καταφέρνοντας ωστόσο να μην έχει στη λίστα των σκόρερ της ούτε έναν Άγγλο ποδοσφαιριστή!   



Γουλβς: Χωρίς... αγγλικό γκολ σε όλη τη σεζόν!

Ραούλ Χιμένες, Ντιόγκο Ζότα, Ανταμά Τραορέ και Ρούμπεν Νέβες. Όλοι τους εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της φοβερής και τρομερής Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Ποιο είναι όμως το κοινό τους χαρακτηριστικό που έκανε τους «λύκους» να μπουν σε ένα κλειστό κλαμπ; Κανένας τους δεν είναι Άγγλος.

Η Γουλβς κατάφερε να γίνει μόλις η τέταρτη ομάδα στην ιστορία της Premier League, που ολοκληρώνει μία σεζόν χωρίς Άγγλο σκόρερ. Ο Νούνο έχει δημιουργήσει μία “international” ομάδα, με βασικό πυρήνα την Ιβηρική χερσόνησο και την Πορτογαλία.

Ο Μεξικανός Ραούλ Χιμένες ήταν για ακόμη μία χρονιά η κύρια πηγή κινδύνου για τη Γουλβς, τελειώνοντας τη σεζόν με 20 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Εκπληκτικός ήταν φυσικά και ο Ισπανός Ανταμά Τραορέ που εκτός από τις πολλές ατελείωτες κούρσες και ντρίμπλες, είχε και συμμετοχή σε 15 γκολ. Σημαντικός ήταν επίσης και ο Πορτογάλος Ντιόγκο Ζότα, βάζοντας το χεράκι του και αυτός με 13 γκολ και 1 ασίστ.

Οι «λύκοι» ωστόσο δεν είχαν ούτε έναν ντόπιο εξ Αγγλίας, σκόρερ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η πρώτη ομάδα που είχε καταγράψει αυτό το στατιστικό ήταν η Φούλαμ, τη σεζόν 2001/02 όταν είχε τερματίσει στην 13η θέση της βαθμολογίας. Οι “cottagers” μάλιστα επανέλαβαν την ιστορία… μετά από τρία χρόνια, έχοντας αρκετούς Άγγλους στο ρόστερ, χωρίς ωστόσο να σκοράρει κάποιος.

Ένα χρόνο αργότερα ήταν σειρά της Άρσεναλ να μπει στη λίστα. Οι «κανονιέρηδες» είχαν ολοκλήρωσαν τη σεζόν τους στη Premier League χωρίς αγγλικό γκολ παρόλο που είχαν το τότε wonderkid, Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος σκόραρε το μοναδικό του γκολ εκείνη τη σεζόν στο League Cup. Τελευταία πριν από τη Γουλβς που είχε μπει στο κλαμπ, ήταν η Στόουκ της σεζόν 2015/16. Οι “potters” είχαν πραγματοποιήσει μία πολύ καλή σεζόν, έχοντας μπροστάρηδες τους Σακίρι και Αρναούτοβιτς.

Για την ιστορία, ο αρχηγός και κεντρικός αμυντικός των «λύκων» Κόνορ Κόουντι έχει αγωνιστεί συνολικά 77 φορές στην Premier League χωρίς να έχει σκοράρει ούτε μία φορά! Ίσως του χρόνου να είναι αυτός, ο Άγγλος που θα σκοράρει για τη Γουλβς…

 

 

Ανδρέας Σουλάι