Τζεντ Στιρ: Από τη LeagueOne, στην ηρωική βραδιά και τον τελικό των playoffs! (vids)

Ο Τζεντ Στιρ έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Άστον Βίλα στα πέναλτι του επαναληπτικού ημιτελικού των playoffs ανόδου με δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, δεν... χωρούσε στα πλάνα του πρώην προπονητή της ομάδας, Στιβ Μπρους.  



Τζεντ Στιρ: Από τη LeagueOne, στην ηρωική βραδιά και τον τελικό των playoffs! (vids)

Ο 26χρονος τερματοφύλακας, στις 10 του περασμένου Αυγούστου, στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Τσάρλτον γιατί... δεν θα μπορούσε να βρει χρόνο συμμετοχής στο «Βίλα Παρκ».

Στη LeagueOne πραγματοποίησε 19 συμμετοχές, δέχθηκε 23 τέρματα και για... Πρωτοχρονιάτικο δώρο έλαβε μια τηλεφωνική κλήση από την Άστον Βίλα ώστε να επιστρέψει στον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ.

Οι τραυματισμοί και η αποδυνάμωση της ομάδας στη θέση κάτω από τα γκολπόστ επανέφερε άμεσα τον Στιρ στους «χωριάτες» κι εκεί, πήρε την ευκαιρία του στις 16 Φεβρουαρίου, όταν στην εντός έδρας ήττα (2-0) από τη Γουέστ Μπρομ, ο Κάλινιτς αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει στην εστία του...

Ο Στιρ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έχει φτάσει να μετράει 17 συμμετοχές με τη Βίλα, μέχρι να κάνει και την τρομερή του βραδιά, την Τρίτη στο «Χόθορνς», στη ρεβάνς των ημιτελικών των playoffs ανόδου κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Δυο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι όπου οδηγήθηκε το παιχνίδι (2-1 για τη Βίλα το πρώτο ματς, ήττα 1-0 στον επαναληπτικό και ανάγκη για παράταση και πέναλτι) και πρόκριση της ομάδας των Ντιν Σμιθ και Τζον Τέρι στον μεγάλο τελικό ανόδου, τη Δευτέρα, 27 του μηνός στο «Γουέμπλεϊ»!

Πόση μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνουν λίγοι μήνες και πόσο πολύ μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα οι συνθήκες και μια μικρή δόση τύχης...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης