Κακά νέα πως έχασε, καλά νέα πως δεν αποκλείστηκε ακόμα η Τότεναμ

Για την Τότεναμ τα κακά νέα έχουν να κάνουν με την ήττα από τον Άγιαξ αλλά και από το ότι φάνηκε πως δεν έχει βάθος για να παλέψει σε τόσο υψηλό επίπεδο για συμμετοχή στον τελικό. Τα καλά νέα, όμως, είναι πως έχασε μόλις με ένα γκολ και έχουμε δει πολλές ανατροπές, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, ακόμα δεν έχει αποκλειστεί... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Κακά νέα πως έχασε, καλά νέα πως δεν αποκλείστηκε ακόμα η Τότεναμ

Φυσικά, ο Άγιαξ έχει πάρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα και έτσι κι αλλιώς, προσωπική μου άποψη, ήταν και κατατεθειμένη από την εκπομπή SportsShow στην Cosmote TV, αλλά και στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6, πως θα κέρδιζε στο Λονδίνο η ολλανδική ομάδα.

Συνεπώς, δεν με ξάφνιασε, ωστόσο, για όποιον στέκεται πολύ στην λανθασμένη τακτική που επέλεξε ο Ποτσετίνο και την οποία άλλωστε ο ίδιος παραδέχθηκε, η κοβέντα είναι λάθος γιατί απλούστατα καμία ομάδα δεν θα μπορούσε να ζήσει χάνοντας τα 44 της γκολ σε μια βραδιά.

Η απουσία του Κέιν θα ήταν αρκετή για να ταράξει τις ισορροπίες στην Τότεναμ, αλλά το να λείπει και ο Σον, έκανε τα πράγματα σχεδόν αδύνατα.

Αυτομάτως, μόνο με τον Γιορέντε στην επίθεση, ήταν αδύνατο να απειληθεί μια τόσο καλά οργανωμένη άμυνα που ξέρει να πιέσει ψηλά και ξέρει να μην αφήσει χώρους ώστε να απειληθεί από τα άκρα. Ο Βάσκος έπαιρνε κεφαλιές, αλλά δεν υπήρχε κανείς δεξιά ή αριστερά να τις εκμεταλλευτεί, αφού ο Μόουρα έκανε ένα μετριότατο παιχνίδι και δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τον Ντέλε Άλι και τον Έρικσεν σε μια τόσο κρίσιμη βραδιά.

Από την άλλη, αυτό που δημιούργησε μεγάλα ερωτηματικά ήταν η κάκιστη εκτίμηση του ιατρικού τιμ για την κατάσταση του Βερτόνχεν μετά από τον τραυματισμό του από τη σύγκρουση με τον Ονάνα.

Παλιότερα, η Τότεναμ είχε κι άλλο ζήτημα με τον Γιορίς, όταν είχε χτυπήσει πριν από μερικά χρόνια και τον άφησαν να συνεχίσει στο παιχνίδι.

Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δουν γιατί θα μπορούσε η κατάσταση με τον Βέλγο να ήταν πραγματικά τραγική. Όσον αφορά, τώρα, τα αγωνιστικά, ο Άγιαξ είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, κάτι που θα είχε τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, αλλά η αλήθεια είναι επίσης πως το τελευταίο τέταρτο προτίμησε να διατηρήσει ό,τι είχε παρά να ρισκάρει. Κάτι που φάνηκε έντονα, ειδικά όταν κάποια στιγμή η Τότεναμ άρχισε να πιέζει.

Σαφέστατα και η ολλανδική ομάδα που ήταν ξεκούραστη αφού δεν είχε παίξει ματς πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο, ξεχώριζε από τη φρεσκάδα της αλλά και από την αγωνιστική της ποιότητα. Και ειλικρινά δεν μπορώ να δω πως η Τότεναμ θα γυρίσει την κατάσταση στη ρεβάνς. Ωστόσο, έχουν δει τα μάτια μας πολύ μεγαλύτερες ανατροπές από αυτή που χρειάζεται η ομάδα του Ποτσετίνο. Βέβαια, μονάχα μια ομάδα από τις 17 περιπτώσεις που έχουν χάσει τον πρώτο ημιτελικό εντός έδρας, τελικά προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό και αυτή ήταν ο Άγιαξ, πίσω στο 1996, στην κόντρα με τον Παναθηναϊκό. Οπότε η προϊστορία, είναι κι αυτή εις βάρος των Λονδρέζων. 

Εκείνο που πρέπει να γίνει το καλοκαίρι, είναι η ενίσχυση του ρόστερ. Γιατί, το να διαθέτεις το πιο σύγχρονο γήπεδο αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αλλά να μην έχεις κάνει μεταγραφές σχεδόν δυο χρόνια τώρα, δεν συνάδει. Και η φετινή πορεία πρέπει να γίνει οδηγός για να μπορέσει κάποια στιγμή να επιστρέψει σε κάποιους εγχώριους τίτλους και δεύτερον να καθιερωθεί ανάμεσα στην ελίτ παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ τα επόμενα χρόνια διαρκώς.