Κερδίζουν οι πρωτοπόροι της League Two, «εξάποντο» παραμονής στην Championship

Για άλλη μια φορά, το σερί των επιτυχιών της στήλης σταμάτησε στον αριθμό “τρία”. Από τις επιλογές της προηγούμενες εβδομάδας μόνο η Νόργουιτς επιβεβαιώθηκε και μάλιστα πολύ εύκολα. Πικρή γεύση από το ¶στον Βιλα-Γουέστ Μπρομ που ήταν 0-2 από το ημίχρονο και έμεινε εκεί (όβερ η επιλογή μας), ενώ το Πρέστον-Νότιγχαμ κόλλησε στο 0-0 σε ένα κακό ματς. Έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία των Πρωταθλημάτων (34η αγωνιστική σε σύνολο 46 αγώνων, εκτός των πλει-οφ) με ότι αυτό συνεπάγεται. Πάμε να δούμε τις επιλογές που προκύπτουν από το σημερινό πρόγραμμα.  



Κερδίζουν οι πρωτοπόροι της League Two, «εξάποντο» παραμονής στην Championship

Στο γήπεδο “Ματζέσκι”, η Ρέντινγκ υποδέχεται τη Ρόδεραμ. Ματς “εξάποντο¨το σημερινό καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 29 πόντους, ακριβώς στη γραμμή που χωρίζει την παραμονή από τον υποβιβασμό. Μένω μακριά από “φόρμες”, προηγούμενα αποτελέσματα κτλ. και κρατώ μονάχα την εντός/εκτός έδρας συμπεριφορά των ομάδων. Η Ρέντινγκ έχει μαζέψει 18 από τους 29 πόντους στην έδρα της με ρεκόρ 5Ν-8Ι-4Η και γκολ 23-26, την ίδια στιγμή που η Ρόδεραμ έχει κερδίσει μόνο 6 πόντους σε 16 εκτός έδρας αναμετρήσεις με ρεκόρ 0Ν-6Ι-10Η και 10-27 γκολ. Προφανώς και πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, ωστόσο τα παραπάνω στοιχεία και η απόδοση του “άσσου” (2,15) στο Pamestoixima.gr με “αναγκάζουν” να την επιλέξω.

Στο “Γκιγκ Λειν” του Μπέρι, η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Όλνταμ. Χιλιοειπωμένα πράγματα για την Μπέρι που είναι στη 2η θέση και έχει την καλύτερη έδρα της League Two με 10Ν-5Ι-1Η και 39-17 γκολ. Ψάχνω να βρω τι στόχο μπορεί να έχει η Όλνταμ από εδώ και πέρα και αδυνατώ να καταλήξω κάπου. Σίγουρα οι καλές εμφανίσεις, το γόητρο και η υποχρέωση του επαγγελματισμού είναι υπαρκτά όμως μην ξεχνάμε πως το κίνητρο για την επίτευξη κάποιου ανώτερου στόχου είναι πάντα ισχυρότερο. Μαθηματικές ελπίδες για να προλάβει τα πλει-οφ υπάρχουν (μόλις στο -6 από αυτές), η συνολική παρουσία της όμως και ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει δεν το κάνουν και πολύ ρεαλιστικό στόχο. Δεν θεωρώ απίθανο να πετύχει γκολ σήμερα, αφού η πίεση είναι στην μεριά της Μπέρι για αυτό και αντί της απλής νίκης θα επιλέξω να πετύχει η γηπεδούχος 2 γκολ τουλάχιστον. Στην ίδια τιμή η απόδοση και των δύο (1,85) στο Pamestoixima.gr, κρατήστε ότι σας πείθει περισσότερο.

Στο “Γκλόουμπ Αρένα” του Μόρκαμπ, η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τη Λίνκολν. Θα πω απλά πως είναι ανεξήγητες οι αποδόσεις του παιχνιδιού, πέρα από την άσχημη φόρμα της φιλοξενούμενης. Στα τελευταία 10 ματς έχει 3Ν-6Ι-1Η και 16-13 γκολ. Ωστόσο παραμένει στην 1η θέση(στο +2 όμως από την Μπερι), η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα, η 2η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 57 γκολ. Η Μόρκαμπ έχει μια διαφορά 6 πόντων από τις θέσεις υποβιβασμού, εντός έδρας δυσκολεύεται πολύ με 4Ν-3Ι-9Η και 19-25 γκολ, ακόμα και στην πρόσφατη φόρμα δεν την λες και καλά με 2Ν-4Ι-4Η(με τις δύο νίκες να είναι στα τελευταία 2 παιχνίδια) και γκολ 10-14. Πέρα από τα παραπάνω, με το που είδα την απόδοση του Pamestoixima.gr στη νίκη της Λίνκολν δεν το πολυσκέφτηκα. Στο 2,15 η πρωτοπόρος κόντρα σε μια εκ των ουραγών, θα το επιλέξω και ας έχει “φάκα” από πίσω.

Συνοπτικά

Ρέντινγκ-Ρόδεραμ 1 2,15

Μπέρι-Όλνταμ όβερ 1,5 γκολ γηπεδούχος 1,85

Μόρκαμ-Λίνκολν 2 2,15

Καλή τύχη στις επιλογές σας