Καθε εβδομάδα το πιστεύουν πιο πολύ στην Άρσεναλ!

Πιάνοντας την κορυφή στη βαθμολογία της Premier league για πρώτη φορα μετα από τον Φεβρουάριο του 2014, η Άρσεναλ κάνει όλο και καλύτερα τα σχέδια της πια ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα δύσκολη αλλα τελικά εξαιρετικη. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Καθε εβδομάδα το πιστεύουν πιο πολύ στην Άρσεναλ!

Από το μεσημέρι της 8ης Φεβρουαρίου πριν από 20 μήνες όταν πήγε στο «Άνφιλντ» να αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ (και έφυγε με την βαριά ήττα με 5-1) η Άρσεναλ δεν είχε βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας! Στην προπέρσινη σεζόν είχε παραμείνει περισσότερες μέρες από οποιοδήποτε άλλο διεκδικητή του τίτλου στην πρώτη θέση, ωστόσο έπειτα από το στραπάτσο σε εκείνο το απόγευμα άρχισε μία κατακόρυφη πτώση που κατέληξε με την ομάδα του Βενγκερ μόλις στη  τέταρτη θέση της βαθμολογίας όταν πια μπήκε ο Μάιος.

Ο Αλσατός τεχνικός δεν έκρυψε,  χτες, την ικανοποίησή του για το ότι η ομάδα του σε αυτές τις οκτώ μέρες μπόρεσε να νικήσει πρώτα τη Γουότφορντ και μετά  την Έβερτον ενώκαι στο ενδιάμεσο νικώντας τη Μπάγερν μπορεί και διατηρεί τις ελπίδες της στο Champions League.

Αγωνιστικά απέναντι στα «ζαχαρωτά» ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο. Η ικανότητα του Ζιρου να βρίσκει δίχτυα και επίσης η καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή είναι όπλα που ναι μεν είχε όλα τα τελευταία χρόνια ωστόσο τα συνδυάζει φέτος και με την καλή αμυντική λειτουργία!Μην ξεχνάμε πως από την Πρωτοχρονιά και έπειτα, σε αυτούς τους δέκα μήνες του 2015 η Άρσεναλ έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην μεγάλη κατηγορία.

Και η ικανότητα της να καταστρέφει τον αντίπαλο αν βρει ανοιχτούς χώρους μετράει πολύ με ομάδες που έχουν διάθεση να παίξουν μπάλα και όχι κλεφτοπόλεμο! Το πρωτάθλημα έχει παρά πολύ δρόμο μπροστά. Όμως με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ να παίζουν το μεταξύ τους ντέρμπι το μεσημέρι, η σταθερότητα που δείχνει η λονδρέζικη ομάδα είναι βέβαιο πως την αφήνει εκεί ψηλά με τη ψυχολογία να επιβεβαιώνεται κάθε εβδομάδα και να βοηθάει στο πως διαχειρίζεσαι τη μάχη!

Είναι βέβαιο πια πως έτσι όπως πηγαίνει η κούρσα οι τρεις τους θα είναι στη μάχη του τίτλου και κάθε βδομάδα που θα περνάει με την Άρσεναλ να παίζει καλά και να κερδίζει θα ανεβαίνουν οι πιθανότητες της!Αν μάλιστα το μεσημέρι η Γιουνάιτεντ είναι αυτή που λυγίσει τη Σίτι τότε θα μπορούσα άνετα να πω πως πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα γίνεται η Άρσεναλ! Είναι ξεκάθαρο και με γυμνό μάτι πως η ενδεκάδα που στέλνει κάθε εβδομάδα ο Αρσέν Βενγκέρ στο γήπεδο, νιώθει ολοένα και περισσότερο πιο έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο. Πριν από δύο σεζόν παρότι για σχεδόν τα τρία τέταρτα του πρωταθλήματος βρέθηκε στην κορυφή, ήταν ολοφάνερο πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό έως το τέλος! Τώρα είναι πιο ώριμη και διαθέτει με τον Πέτρ Τσεχ κάτω από τα δοκάρια και τον Αλέξις Σάντσες στην επίθεση, όπλα που δεν είχε τότε. Φυσικά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. 

Τα δείγματα μέχρι τώρα ωστόσο δίνουν κάθε δικαίωμα στον Βενγκέρ και τους παίκτες του να πιστεύουν πως αυτή η  δύσκολη αναμονή των 11 ετών χωρίς πρωτάθλημα,για τους οπαδούς των «κανονιέρηδων», τον ερχόμενο Μάιο πιθανώς να πάρει τέλος.