Και τελικά έγινε το αναμενόμενο: ο Μέσι μένει μέχρι να φύγει!

Και κάπως έτσι το σίριαλ ολοκληρώθηκε με τον Μέσι να επιλέγει να παραμείνει στη Μπαρτσελόνα όπου θα εισπράξει πέραν των χρημάτων της τελευταίας σεζόν και ένα μπόνους 70 εκατομμυρίων ευρώ τον ερχόμενο Ιούνιο επειδή θα έχει συμπληρώσει 14 χρόνια στην ομάδα και είχε μπει ως όρος το 2006 στην πρώτη ανανέωση! Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Και τελικά έγινε το αναμενόμενο: ο Μέσι μένει μέχρι να φύγει!

Στο τέλος της σαπουνόπερας δεν υπήρξαν δράματα ούτε δικαστικές διαμάχες. Ούτε όμως ισχύει το «τέλος καλό, όλα καλά», όπως έγραψε κάποτε ο Σαίξπηρ.

Ναι σύμφωνοι η Μπαρτσελόνα τον έχει για ακόμη μια σεζόν και ελπίζει μήπως ανανεώσει αν φύγει ο Μπαρτομέου. Ναι, ο ίδιος δεν χρεώνεται πως εγκατέλειψε (άσχετο τι είπε) το καράβι στα δύσκολα. Ακόμα και αν τελικά φύγει τον επόμενο Ιούνιο υπάρχει πια χρόνος για ένα κανονικό αντίο όπως είχαν ο Ινιέστα και ο Τσάβι. Με χειροκρότημα και μέσα στο γήπεδο!

Ίσως και με έναν τίτλο αφού φέτος θα ήταν και χωρίς οποιοδήποτε τροπαιο το αντίο! Και από πλευράς Μέσι θα έχει πια όλο το συμβόλαιο δικό του! Η Σίτι θα τον θέλει και τότε. Με 600 εκατομμύρια να τον περιμένουν!

Θα ήταν υπέροχο αν δεν ήταν πολύ λυπηρό. Μοιάζει το πλησιέστερο στο «μένουμε μαζί για τα παιδιά» σενάριο σε κάποιους αποτυχημένους γάμους. Και είναι κρίμα γιατί κάθε άλλο παρά τέτοιος ήταν ο «γάμος» του Αργεντινού σταρ και της Μπαρτσελονα ολα αυτα τα χρόνια. Υπήρξε αίσθημα αμοιβαίο και μεγάλες στιγμές. Όμως το γυαλί έχει ραγίσει τουλάχιστον δτο χρόνια τώρα!

Η λογική λέει πως θα ήταν καλύτερο για έναν σύλλογο να έπαιρνε τα 150-180 εκατομμύρια που θα πλήρωνε κάποια ομάδα για τον Μέσι συν την εξοικονόμηση των 90 εκατομμυρίων από τον φετινό μισθό του και αυτά τα λεφτά να τα έδινε για την ανασυγκρότησή της. Υπάρχει φυσικά και ο αντίλογος που λέει πως όταν είσαι η Μπαρτσελόνα δεν κάθεσαι να συζητήσεις με οικονομικούς όρους για την αποχώρηση του κορυφαίου παίκτη στην ιστορία σου.

Για τον Μπαρτομέου που είναι απολύτως ακατάλληλος για να τρέξει ένα τέτοιο κλαμπ, τουλάχιστον φεύγει η ρετσινιά πως επι των ημερών του θα έφευγε ο Μέσι. Ουσιαστικά όμως θα τον κυνηγάει πάντα αυτό το 8-2 από την Μπάγερν και το τέλος μιας εποχής.που ήταν (με διαφορά) η κορυφαία του συλλόγου στα 121 χρόνια ύπαρξης! Η παρουσία του στην προεδρία στιγμάτισε το κλαμπ και ουσιαστικά τα συνεχόμενα λάθη του απαξίωσαν το ρόστερ και την τεχνική ηγεσία! Το πλέον αψυχολόγητο ήταν η απομάκρυνση του Βαλβέρδε φέτος τη στιγμή που η ομάδα ήταν πρώτη!

Ο Μέσι φαίνεται πως αυτή τη στιγμή δεν βγαίνει χαμένος. Όμως μετά τα μπρος πίσω με την εθνική Αργεντινής ήρθαν τώρα και αυτά τα φετινά για να ολοκληρωθεί η εικόνα ενός ανθρώπου παρορμητικού που δεν λειτουργεί με καθαρό μυαλό. Καμία ζημιά για την υστεροφημία του που λενε κάποιοι για να μιλήσουμε σοβαρά! Όλοι οι σταρ κατά καιρούς έκαναν νάζια βεντετισμου.

Με διαφορετικούς τρόπους πιθανόν, αλλά έκαναν, μην πέφτει κανείς από τα  σύννεφα. Η ουσία είναι τώρα αν θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για αυτή τη τελευταία σεζόν με την Μπαρτσελονα. Αν το κάνει δεν θα μπορεί κανείς να του ζητήσει και τα ρέστα τον επόμενο Ιούνιο.