Η Γουότφορντ έβαλε τέλος στις συζητήσεις για… χρυσό τρόπαιο στη Λίβερπουλ!

Η Γουότφορντ διέκοψε το αήττητο σερί της Λίβερπουλ στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και ταυτόχρονα τις συζητήσεις για απονομή χρυσού τροπαίου σε περίπτωση που οι «κόκκινοι» έφταναν αήττητοι στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.



Η Γουότφορντ έβαλε τέλος στις συζητήσεις για… χρυσό τρόπαιο στη Λίβερπουλ!

Οι «σφήκες» επικράτησαν το Σάββατο (29/2) της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ με σκορ 3-0 στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» για την 28η αγωνιστική του φετινού μαραθωνίου. Οι «reds» δεν θα ισοφαρίσουν το μοναδικό επίτευγμα των «invincibles» και το ρεκόρ της Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ παραμένει… άθικτο!

ΧΡΥΣΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΗΤΤΗΤΟΥΣ…

Πρόσφατο δημοσίευμα της «Daily Mail» αποκάλυπτε συζητήσεις της Πρέμιερ Λιγκ με τους διοικούντες τη Λίβερπουλ για δημιουργία ενός χρυσού τροπαίου που θα έμπαινε στο μουσείο της ομάδας σε περίπτωση που οι Μέρσεϊσαϊντερς ολοκλήρωναν χωρίς ήττα το φετινό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά των πρωτοπόρων δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ οι εν λόγω επαφές, αφού οι άνθρωποι του κλαμπ ισχυρίστηκαν πως δεν μπαίνουν σε υποθετικές συζητήσεις, μιας και η αναγκαιότητα πραγματοποίησης της ιδέας θα κρεμόταν από μια κλωστή μέχρι το φινάλε της σεζόν…

Αποτέλεσμα εικόνας για arsenal 2004 title

ΠΩΣ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ»  Η ΙΔΕΑ;

Προφανώς από τη σεζόν 2003-04 και την αήττητη στέψη της Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» είχαν φτάσει εκείνη τη χρονιά στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου με απολογισμό 26 νικών και 12 ισοπαλιών ύστερα από μαραθώνιο 38 αγωνιστικών.

Στη φιέστα του αξεπέραστου επιτεύγματος οι παίκτες του Βενγκέρ είχαν σηκώσει το κανονικό-ασημένιο τρόπαιο του αγγλικού πρωταθλήματος αλλά στις 6 Μαΐου του 2018 «γεννήθηκε» στα χέρια του Αλσατού η «χρυσή» ιδέα που απασχόλησε (;) φέτος τους ιθύνοντες της Λίβερπουλ.

Την ημέρα εκείνη, ο επί σειρά ετών θρυλικός κόουτς της Άρσεναλ αποχαιρετούσε το «Έμιρεϊτς» και τον κόσμο της ομάδας, αφού επρόκειτο για το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του στον πάγκο των «gunners» με αντίπαλο την Μπέρνλι, 22 χρόνια μετά το ντεμπούτο του.

Αποτέλεσμα εικόνας για premier league golden trophy

Η Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε λοιπόν εκείνο το απόγευμα να του απονείμει μια χρυσή μινιατούρα του τροπαίου για την προσφορά του στο αγγλικό ποδόσφαιρο αλλά και για την ιδιαιτερότητα του επιτεύγματος που κατέγραψε παρέα με τους Ανρί, Πιρές, Μπέργκαμπ, Βιεϊρά, Κάμπελ, Λιούνγκμπεργκ κ.τ.λ.

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΛΛΑ... «ΑΡΕΣΕΙ»!

Γίνεται λοιπόν σαφές πως -επίσημα-  δεν προβλέπεται η απονομή χρυσού τροπαίου στους αήττητους πρωταθλητές αλλά οι φήμες που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό με αφορμή την κούρσα της Λίβερπουλ, «άρεσαν» σε πολύ κόσμο και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να τεθεί το θέμα επί τάπητος, ώστε η χρυσή version του κυπέλλου να μπει… στα πιο τρελά όνειρα των μελλοντικών διεκδικητών του τίτλου!

Γιάννης Τζιουμακλής