Αν η UEFA ενδώσει στον εκβιασμό θα είναι εγκληματικό για το Champions League!

Στη Νιόν σήμερα στην έδρα της UEFA αντι να τους πλακώσουν με τις κλωτσιές θα γίνει προκαταρκτική κουβέντα ανάμεσα στα κακομαθημένα παιδιά που είναι η ένωση συλλόγων ECA και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και φυσικά όπως γραφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος από αυτές τiς κουβέντες θα εξαρτηθεί αν το Champions League θα μετατραπεί σε λίγα χρόνια σε μια ακόμη παρακμιακή διοργάνωση όπως κατόρθωσαν να κάνουν τα πρωταθλήματα τους αυτοί που ζητούν τώρα τον εκμαυλισμό και του πιο πετυχημένου προϊόντος σε επίπεδο συλλόγων! 



Αν  η UEFA ενδώσει στον εκβιασμό θα είναι εγκληματικό για το Champions League!

Κακά τα ψέμματα, η υπερ-ελίτ της Ευρώπης, αυτή που έχει καταστρέψει τους εγχώριους ανταγωνισμους μετατρέποντάς τους σε ετοιμοθάνατα μονοπώλια ζηλεύει μέχρι αηδίας τους Άγγλους! «Γιατί αυτοί να παίρνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμα και η Χάντερσφιλντ που είναι τελευταια και εμείς που λεγομαστε Γιούβε, Μπάγερν και Παρί εισπράτουμε τα μισά ενώ παίρνουμε ένα κάρο τίτλους» είναι η επωδος κάθε κουβέντας τους! Είναι αυτοί που αφού ουσιαστικά στραγγάλισαν (με νόμιμα ή λιγότερο νόμιμα μέσα) τους αντιπάλους τους σε εσωτερικό επίπεδο πιστεύουν πως η λύση για να βελτιωθούν τα έσοδα από τις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις στην Ιταλία τη Γερμανία και τη Γαλλία είναι ν' αρμέξουν κι άλλο την αγελάδα! 

Εάν λοιπόν οι Άγγλοι μπορούν να παρουν εκατο εκατομμύρια ευρώ απλά και μόνο παίζοντας στο πρωτάθλημά τους, εμείς που είμαστε υπερδυνάμεις και όχι Μπέρνλι, Μπράιτον και Φούλαμ δεν πρέπει να εισπράξουμε αυτή τη δυναμική;

Έτσι σκέφτονται και εκβιάζουν διαρκώς συνεπικουρούμενοι απο Ρεάλ και Μπαρτσελονα που επισης αφού αφαίμαξαν τον ανταγωνισμό στην La Liga θέλουν να διαλύσουν και τον ευρωπαϊκό! Τουλάχιστον αυτοί έχουν ακόμα ένα προϊόν στα χέρια τους εσωτερικά σε αντίθεση με την αστεία Ligue 1 ή την μετριότατη Serie Α. 

Σκέφτηκαν λοιπόν ο Ανιέλι και ο Κελαΐφι και ο πλέον εκνευριστικός όλων (που βγάζει την επιτομή της αλαζονείας) Ρουμενίγκε πως καλό θα ήταν να μεταφέρουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο τέλος της εβδομάδας για να μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυναμική ενός ματς Γιουβεντους-Μπάγερν, αποσπωντας μερίδιο της πιτας που απολαμβάνει η Premier League. Μόνο που οι Άγγλοι έχουν ένα πρωταθλημα όπου ο εσωτερικός ανταγωνισμός είμαι δυνατός και πουλά παγκοσμίως.

Αντίθετα όλοι οι άλλοι θέλουν να γεμίσουν  τις τσέπες τους, αποστραγγίζοντας εκείνες των αγγλικών συλλόγων. Το ίδιο συνέβη και με τη διευθέτηση του τμήματος των εσόδων του Champions League μετά την τελευταία παραχώρηση της UEFA που ενέδωσε ακόμα μια φορά στις απαιτήσεις τους πέρσι δινοντας 16 εγγυημένες θέσεις στα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα.

Επίσης μόλις πριν σαράντα μέρες ο πρόεδρος της UEFA Αλεξαντερ Τσεφεριν είχε μιλήσει για Memorandum Of Understanding που υπογράφηκε και για ιστορική συμφωνία με την ECA που τουλάχιστον ως το 2024 εξασφάλιζε την παρούσα κατάσταση. Μόνο που με συλλόγους και παράγοντες που η λογική τους είναι ποσα λεφτά μπαίνουν στα ταμεία, MOU και συμφωνία κύριων δεν μπορεί ποτέ να ισχύσει!  

Αυτό πoυ ο (κάθε) Ανιέλι και  Κελαΐφι και Ρουμενίγκε δεν χωνεύουν είναι  πως η τελευταία ομάδα στην Premier League κερδίζει περισσότερο από τους πρωταθλητές της Γαλλίας ή της Ολλανδία ή του Βελγιου ή της Πορτογαλίας. Αλλά έτσι πρέπει να συμβαίνει στην ελεύθερη αγορά!  Το Γουεστ Χαμ - Χάντερσφιλντ 4-3 ήταν πιο ενδιαφέρον από οτιδηποτε συνέβη στη φετινή σεζόν στη Γαλλία με τη Παρί Σεν Ζερμέν να έχει 20 βαθμούς διαφορα ή τη Γιουβέντους που είναι 15 πόντους μπροστά στην Ιταλία, παρά την πρώτη ήττα!

Ακόμα και η Μπάρτσα προηγείται στη La Liga με 10 βαθμους. Ακόμα και το ότι υπάρχουν δύο πρώτοι στη Μπουντεσλίγκα, αν η Μπάγερν Μονάχου, όπως φαίνεται πιθανό, πάρει και τον φετινό τίτλο θα είναι ο έβδομος συνεχόμενος. Ανταγωνισμός μηδέν. Η Γιουβέντους θα πάρει  όγδοο σερί, η PSG το έκτο στα τελευταία επτά. Ακόμα και στη La Liga, η οποία θεωρείται πιο ανοιχτή από τους περισσότερους, η Μπαρτσελονα θα πανηγυρίσει ένα όγδοο τίτλο σε 11 σεζόν.

Αυτοί  οι άπληστοι σύλλογοι έχουν κάνει τους εγχώριους ανταγωνισμούς ανέκδοτο! Και τώρα θέλουν να επιβάλλουν στην UEFA και στην Premier League τους κανόνες τους καταργώντας τη λογική. Στην Αγγλία αλλάζει ο πρωταθλητής κάθε σεζόν από το 2008-09 και χώρεσε και μια Λεστερ ενδιάμεσα! Και φέτος  ακόμη και αν το ξαναπάρει η Σιτι θα έχει γίνει με μάχη!

Αυτά που θα ζητήσουν πάλι σήμερα οι μεγάλοι (χωρίς την συμφωνία των Άγγλων αυτή τη φορά που διαχώρισαν τη θέση τους) πρεπει να απορριφθούν χωρίς δεύτερη κουβέντα και μάλιστα κατηγορηματικά! Το Champions League δεν χρειάζεται ανόδους - καθόδους, μόνιμες θεσεις σαν το NBA αλλά να το αφήσουν στην ησυχία του να απολαμβάνουμε αυτό το υπέροχο θέαμα που μολις πρόσφατα ξανά απολαύσαμε!

Κανείς δεν θέλει να βλέπει ένα ματς Σαββατοκύριακο ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα για την 6η θέση της Ευρωλιγκας! Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ και τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν κοινό που θέλει να βλέπει τη Γιουβέντους με την Αταλάντα και την Ρεάλ με την Ουέσκα ή τη Μπάγερν με τη Μαιντζ.

Σαφέστατα το αγγλικό κοινό που έχει πολύ μεγαλύτερη γηπεδική κουλτούρα θέλει να βλέπει το Μάντσεστερ Σιτι - Μπερνλι ή το Λίβερπουλ - Φούλαμ και απόδειξη τα γεμάτα γήπεδα στην Premier League σε αντίθεση με τα ματς εναντίον της Σαλκε, της Σαχτάρ ή του Ερυθρού Αστέρα! 

Η λύση λοιπόν είναι απλή... ευχαριστούμε αλλά μπορείτε να φύγετε όπως ήρθατε. Σε αυτόν τον εκβιασμό αν ενδώσει η UEFA θα είναι εγκληματικό!