Τη διαφορά θα την κάνουν πάντα οι κανονικοί σέντερ φορ!

Όλα τα πράγματα στο  ποδόσφαιρο είναι πάντα δανεικά, όπως άλλωστε και στη ζωή. Η Αγγλία ήταν καλύτερη σε όλο το ματς απέναντι στους Ρώσους και όμως ισοφαρίστηκε στο...ενενηνταφεύγα μένοντας με τη πικρή γεύση της ισοπαλίας. Απέναντι στους Ουαλούς αντίθετα κατάφερε με ένα γκολ στο δεύτερο λεπτό καθυστερήσεων να πάρει το τρίποντο και μία νίκη που μπορεί με την εικόνα του αγώνα να δικαιούτο αλλά από πλευράς απόδοσης ίσως όχι! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Τη διαφορά θα την κάνουν πάντα οι κανονικοί σέντερ φορ!

Όλα όμως είναι σχετικά. Και σίγουρα πολύ περισσότερο στην Αγγλία προτιμούν το να έχουν νικήσει στο βρετανικό ντέρμπι με την Ουαλία από το να είχαν κρατήσει το 1-0 με τους Ρώσους και στο Λανς να έμεναν στο 1-1. Έτσι είναι ορισμένα πράγματα και ουσιαστικά κάποια παίρνεις και κάποια χάνεις, ειδικά σε τουρνουά που παίζεις τρία ματς σε όμιλο!

Ο Ρόι Χότζον άκουσε τα σχολιανά του και δικαιολογημένα για τις αργές αντιδράσεις από τον πάγκο στο παιχνίδι με τη Ρωσία. Αυτή τη φορά ωστόσο δεν σπαταλήσει χρόνο και στο ημίχρονο φρόντισε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Τα οποία είχε φροντίσει ο ίδιος να φέρει ως προβλήματα μπροστά του αφού επέλεξε και πάλι να ξεκινήσει με τον κάκιστο Στέρλινγκ. Τουλάχιστον στο ημίχρονο δεν περιορίστηκε μόνο στην είσοδο του Τζέιμι Βάρντι αλλά προχώρησε και σε μία πιο ρηξικέλευθη κίνηση με την αντικατάσταση του Κέιν και την είσοδο του Στάριτζ! 

Έτσι εκεί που μέχρι τώρα σε αυτό το τουρνουά είχαμε δει μόλις δύο γκολ από σέντερ φορ, αυτά του Ζιρου και του Πελέ σε ένα μόλις ημίχρονο ήρθαν άλλα δυο από τον φορ της Λέστερ και αυτόν της Λίβερπουλ που στη φάση των καθυστερήσεων έδειξε την κλάση του! Μόλις πριν λίγες μέρες ο Πολ Σκοουλς χαρακτήρισε τον Στάριτζ ως τον πιο πλήρη φορ που διαθέτει η Αγγλία και χαίρομαι επειδή εχω γράψει και πει σε μεταδόσεις ουκ ολίγες φορές πως όταν είναι γερός ο Σταριτζ ειναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο Βρετανό επιθετικό. Και γενικά σε αυτή τη διοργάνωση όποια ομάδα πάρει τα γκολ που πρέπει από τα σέντερ φορ της έχει τύχη γιατί αλλιώς αυτή η μόδα της τελευταίας εξαετίας να προσπαθούν όλοι οι προπονητές να παίξουν με ψεύτικο εννιάρι έχει εξελιχτεί σε αρρώστια! 

Η Αγγλία πιθανότατα δεν μπόρει να πάει μακριά στο τουρνουά αλλά εάν έχει μια ελπίδα αυτή είναι πως υπάρχουν στο ρόστερ της τέσσερις κανονικοί φορ! Και τίποτα δεν αντικαθιστά μέσα στη περιοχή κάποιον που γνωρίζει να τελειώνει τις φάσεις! 

Θα ήταν χρυσάφι αυτός ο βαθμός για την Ουαλία που προηγήθηκε με το φάουλ του Μπέιλ για το οποίο έχει ευθύνη ο Τζο Χαρτ, αλλά δεν δικαιολόγησε με την εικόνα της γενικά στο ματς το ότι δικαιούτο κάτι! Οι δηλώσεις και του Μπέιλ και του Ράμσεϊ τις  τελευταίες μέρες πως κανείς Άγγλος παίκτης δεν θα έμπαινε στην ενδεκάδα της εθνικής τους εκπυρσοκρότησε μάσα στα χέρια τους! Αυτό  που φάνηκε ξεκάθαρα ήταν πως μάλλον πλην Μπέιλ κανείς Ουαλός δεν θα είχε θέση στην Αγγλία του δεύτερου ημιχρόνου! 

Ο όμιλος βέβαια δεν έχει κριθεί ακόμα ωστόσο για τους Άγγλους, και ψυχολογικά, αυτή η πρώτη τους νίκη σε ματς που βρέθηκαν πίσω στο ημίχρονο σε δώδεκα περιπτώσεις σε Μουντιάλ ή Euro θα τους βοηθήσει για τη συνέχεια! Όσο για την Ουαλία μπορεί να κερδίσει την πολύ κακή Ρωσία στο τελευταίο ματς ή έστω να μην ηττηθεί και αυτό θα σημαίνει πως η παρουσία της στα νοκ αουτ θα είναι εξασφαλισμένη! Δεν το λες και λίγο!