Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος."/>
Οτι πληρώνεις αυτό παίρνεις!
ENGLAND365 24.08.2015 | 09.21
Σε ενα γήπεδο όπου τελείωσε ως προπονητής της Τσέλσι ο Βίλας Μπόας, όπου έχασε ο Μπενίτεθ και λύγισε ακόμη και ο Μουρίνιο πέρσι, ηταν μοιραίο να μην είναι εύκολο το απόγευμα για την πρωταθλήτρια Αγγλίας! Και αυτη η πρώτη επικράτηση της σεζόν για την Τσέλσι που ήταν και η παρθενική στο "Χοθορνς" ύστερα απο πέντε χρόνια σίγουρα δεν ηταν εύκολη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ειδικά απέναντι σε έναν προπονητή σαν τον Τονι Πιούλις πάντα οι ομάδες που διεκδικούν τίτλους θα έχουν προβλήματα!
Πρώτα απ' όλα λοιπον ήταν η αποβολή του Τέρι που την άφησε για σχεδόν σαράντα λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα! Ετσι και έβαλε ξανά την Γουεστ Μπρομ στο παιχνίδι! Τότε ο Μόρισον μείωσε σε 3-2 και υπήρχε χρόνος ακόμη και για ολική ανατροπή. Η Τσέλσι βρέθηκε με το καλημέρα με την πλάτη στον τοίχο αλλα το πέναλτι του Μόρισον δεν ηταν καλό οπότε το 0-0 ύστερα απο 15 λεπτά παιχνιδιού διατηρήθηκε.
Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Πέδρο να αποδείξει γιατί σε αυτο τον ρόλο του δεύτερου κυνηγού ελάχιστοι στον κόσμο τον πλησιάζουν! Με ωραίο πλασέ, μετά απο δυο προσποιήσεις,έστειλε τη μπάλα στην γωνία και ο Μουρίνιο ανάσανε με ανακούφιση! Ο πρώην σταρ της Μπάρτσα έκανε τέλειο ντεμπούτο αφού έφτιαξε και το 0-2 στον Ντίέγκο Κοστα και υπό φυσιολογικές συνθήκες εκει έπρεπε να ολοκληρωθούν ολα.
Ομως φυσιολογικό και Τσελσι δεν ....συμβαδίζουν τον τελευταίο καιρό και ο Μόρισον μείωσε. Το απίθανο ειναι πως το 1-3 που ηρέμησε παλι , έστω και για λίγο τα νεύρα ηρθε απο τον Αθπιλικουέτα! Ο Βάσκος μπακ σκόραρε και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο γκολ. Όμως ολα άλλαξαν με την αποβολή του Τέρι και το παιχνίδι με το 2-3 έγινε ροντεο.
Το ότι οι πρωταθλητές άντεξαν και πήραν το πρωτο τρίποντο της σεζόν ειναι γεγονός! Αυτο που ξέρουμε όλοι ειναι πως με την Τσελσι του Ζοσέ δεν πλήττουμε ποτέ. Και μάθημα επισης για όλους ειναι πως οτι πληρώνεις παίρνεις με τον Πέδρο να αποτελεί ολοζώντανη απόδειξη!

newstrack
11.05.2025 | 14:10
Ο Μο Σαλάχ έχει καταφέρει να «γράψει» ιστορία στην Premier League και η πρόσφατη ανακήρυξή του ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Λίγκας για τρίτη φορά, μέσω της ψηφοφορίας των ποδοσφαιρικών ρεπόρτερ, τον καθιστά μοναδικό στην ιστορία της Λίβερπουλ. Αυτό το επίτευγμα τον καθιστά επίσης μόνο τον δεύτερο παίκτη στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, ύστερα από τον εμβληματικό Τιερί Ανρί, ο οποίος είχε την ίδια διάκριση με τη φανέλα της Άρσεναλ. Αυτή η αναγνώριση από τους δημοσιογράφους αναμένεται να επικυρωθεί με έναν ακόμα τίτλο, πιο σημαντικό: αυτόν του καλύτερου παίκτη της σεζόν μετά την ψηφοφορία των συναδέλφων του, των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο αγγλικό ποδόσφαιρο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
07.05.2025 | 11:00
Το ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα είναι απίστευτα υψηλού επιπέδου, παρά τις συνεχείς (στο όριο της γραφικότητας) επικλήσεις πολλών στο συναίσθημα πως πριν 30 ή 40 χρόνια υπήρχαν καλύτερες ομάδες και βλέπαμε πιο ωραία ματς. Η τελευταία δεκαετία μας έχει δώσει εκπληκτικούς προημιτελικούς και ημιτελικούς, σε μία διοργάνωση που παραδοσιακά ο φόβος «παρέλυε» τις αισθήσεις, μόλις έφταναν οι σύλλογοι κοντά στον τελικό! Τα δύο «επικά» παιχνίδια Μπαρτσελόνα και Ίντερ, τα οποία παρακολουθήσαμε, για εμένα είναι τα καλύτερα ποτέ σε σειρά ημιτελικών στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Και ήταν μια «ζωντανή» διαφήμιση για το ίδιο το σπορ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
02.05.2025 | 15:20
Δύο εξαιρετικές εμφανίσεις, δύο μεγάλες νίκες και όλα δείχνουν πως εκτός μίας τεραστίων διαστάσεων έκπληξης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ θα βρεθούν στον τελικό του Europa League! Οι «κόκκινοι διάβολοι» διέλυσαν την Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε μία από τις καλύτερες βραδιές τους εκτός έδρας, ενώ η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου δέχθηκε ένα γκολ, αλλά θα είναι «έγκλημα» να αποκλειστεί. Οδεύουμε λοιπόν στον δεύτερο «εμφύλιο» σε επτά χρόνια και στον τρίτο συνολικά από το 1970 και έπειτα. Συζητάμε για τη 14η και τη 16η ομάδα της Premier League. Και όμως, δεν μας προξενεί εντύπωση, με το επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου να «φωνάζει» για τις διαφορές του με τους υπολοίπους. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
29.04.2025 | 11:40
Ένα χρόνο πριν με τη Λίβερπουλ στη φάση μελαγχολίας, οι οπαδοί «θρηνούσαν» για την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ που είχε μετατρέψει την ομάδα σε μόνιμη πρωταγωνίστρια τα τελευταία χρόνια έπειτα από μια περίοδο μετριότητας. Η εύρεση ενός νέου προπονητή έμοιαζε δύσκολη ώστε να ακολουθήσει έναν εμβληματικό άνθρωπο και η δουλειά είχε γίνει ακόμα πιο προβληματική μετά την απόφαση Αλόνσο να μείνει στη Λεβερκούζεν. Η επιλογή Σλοτ πιστώνεται στον Ριτσαρντ Χιουζ και ένα χρόνο μετά, οι μέρες που βρέθηκε στην Ολλανδία καθόρισαν την εξέλιξη αυτής της σεζόν, που τελείωσε με ένα άνετο πρωτάθλημα… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος