Αγνώριστη…(video)

Τόσο ως προς τα πρόσωπα που επέλεξε ο Ρόι Χότζον, όσο και ως προς την εικόνα που παρουσίασε στο γήπεδο. Η εθνική ομάδα της Αγγλίας ηττήθηκε 2-0 από τη Χιλή σε φιλική αναμέτρηση στο «Γουέμπλεϊ» και έδειξε πως θα πρέπει να δουλέψει σε πολλά πράγματα εν όψει του Μουντιάλ του 2014.   



Αγνώριστη…(video)

Σε κακή βραδιά βρέθηκαν τα «τρία λιοντάρια», με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στους Χιλιανούς να κρίνεται από το γκολ του Αλέξις Σάντσεζ στο 7ο λεπτό.

Άνετοι έδειχναν οι φιλοξενούμενοι στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ», χωρίς φαντασία οι Άγγλοι, χωρίς ορθολογικό τρόπο επίθεσης και χωρίς να βοηθήσουν όσοι πέρασαν στην αναμέτρηση με τη μορφή αλλαγής.

Θετικό ντεμπούτο για τον Άνταμ Λαλάνα, δεν φάνηκε ο Τζέι Ροντρίγκεζ, δεν έχει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε ο Φρέιζερ Φόρστερ, ενώ δεν είχε και πολλή δουλειά...

Ο Ρόι Χότζον παρέταξε μια πολύ διαφορετική 11άδα σε σχέση με τα πρόσωπα που είχαμε συνηθίσει στο αρχικό σχήμα της Αγγλίας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και μπόρεσε να βγάλει κάποια συμπεράσματα.

Βραβεύτηκε για τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών (στην 103η του εμφάνιση) με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Το ματς:

Πολύ διαφορετικά ξεκίνησε το παιχνίδι και πολύ διαφορετικά εξελίχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Τα πρώτα λεπτά ήθελαν την Αγγλία να πιέζει ασφυκτικά τους Χιλιανούς και να μην τους επιτρέπει να βγουν απ’ τα καρέ τους, αλλά τελικά, πιάστηκαν στον ύπνο. Στην πρώτη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Μπέινς έχασε τον Σάντσες και αυτός με κεφαλιά χωρίς καν να σηκωθεί απ’ το έδαφος, έκανε το 1-0 στο 7ο λεπτό. Η δεξιά πτέρυγα της Αγγλίας με τους Τζόνσον και Λαλάνα φαινόταν να λειτουργεί καλά, αλλά υπήρχε πρόβλημα και στον άξονα, αλλά και στην επίθεση, όπου οι Ρούνεϊ και Ροντρίγκεζ ήταν τελείως απομονωμένοι. Στο 20ο λεπτό, ο Λάμπαρντ με εκτέλεση φάουλ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, στο 24’ ο Μπράβο απομάκρυνε δυνατό σουτ του Γουίλσιρ, ενώ στο 39’, μια καλή προβολή του Τζόουνς έφυγε άουτ. Η καλύτερη στιγμή για τα «τρία λιοντάρια» στο πρώτο μέρος ήρθε στο 44’, με ένα δεξί σουτ του Λαλάνα από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Οι Χιλιανοί έκαναν… κουμάντο στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαν την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, έφταναν στην περιοχή του Φόρστερ, αναζητούσαν τρόπους να απειλήσουν την αγγλική εστία και από τη μεριά τους, οι ποδοσφαιριστές του Ρόι Χότζον θα δημιουργούσαν κινδύνους για τα καρέ του Μπράβο μόνο σε κάποια γρήγορη αντεπίθεση. Ο Χότζον, έριξε στο παιχνίδι τον Τάουνσεντ στο 57ο λεπτό και αυτός μπορούσε να βοηθήσει με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στο ματς και την ανάγκη για ταχύτητα που είχε η Αγγλία. Ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε μείνει άφαντος, με αποτέλεσμα τα «τρία λιοντάρια» να μην έχουν βοήθεια από τον άξονα μόνο με τον Γουίλσιρ, ενώ και ο Ρούνεϊ, πέρα από κάποιες προσπάθειες στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ξαναχάθηκε. Η εικόνα των Άγγλων ήταν τέτοια που τίποτα δεν έδειχνε ικανό να αλλάξει τα δεδομένα. Το μόνο που άλλαξε, ήταν το σκορ υπέρ των Χιλιανών, με τον Σάντσεζ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με πανέμορφο πλασέ να γράφει το τελικό 2-0. 


England vs Chile 0:2 GOALS HIGHLIGHTS από footballdaily2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Φόρστερ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζόουνς (58’ Σμόλινγκ), Μπέινς, Λαλάνα (77’ Μπάρκλεϊ), Λάμπαρντ (71’ Χέντερσον), Γουίλσιρ (71’ Κλέβερλι), Μίλνερ (65’ Μίλνερ), Ροντρίγκεζ (58’ Τάουνσεντ), Ρούνεϊ

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα (59’ Γιάρα), Μποσεζούρ (82’ Φουενθαλίντα), Μένια, Γκονζάλες, Μεδέλ, Αρανχούιθ (45’ Καρμόνια), Ντίαζ, Φερνάντεζ (45’ Γκουτιέρεζ), Βάργκας (71’ Μουνιόζ), Σάντσεζ