Αυτό το πείσμα η Αγγλία θα πρέπει να το βγάλει και στο Euro!

Παρά τον φιλικό χαρακτήρα της αναμέτρησης με το Βέλγιο στο «Γουέμπλεϊ», η Αγγλία έβγαλε πείσμα! Το είδε πολύ πιο σοβαρά απ' ότι θα φάνταζε φυσιολογικό. Και κατάφερε στο 90' + 5' να βρει το γκολ που άξιζε για το τελικό 2-2, αποτρέποντας τη δεύτερη ήττα μετά από εκείνη στο ματς με τους Βραζιλιάνους. Τώρα, σειρά παίρνει η ανακοίνωση της αποστολής για τα γήπεδα της Γερμανίας! 



Αυτό το πείσμα η Αγγλία θα πρέπει να το βγάλει και στο Euro!

Η Αγγλία ήταν διαφορετική σε σχέση με το φιλικό του περασμένου Σαββάτου απέναντι στη Βραζιλία (ήττα 1-0). Είχε ένταση και περισσότερα τρεξίματς στο ματς με τους Βέλγους, αν και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε νευρικότητα, είχε επιπόλαια λάθη και έψαχνε τρόπο να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης.

Ο Σάουθγκεϊτ τοποθέτησε για πρώτη φορά στην 11άδα τους Τόνεϊ, Κόνσα και Μέινο, αλλά χάθηκε νωρίς – νωρίς στο 10' με τραυματισμό ο Στόουνς. Μετά τον Γουόκερ πριν από τρεις μέρες, τώρα χρειάστηκε αναγκαστική αλλαγή και ο στόπερ της Σίτι, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα ν' αγωνιά ξανά για ποδοσφαιριστή του ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ την προσεχή Κυριακή...

Οι Βέλγοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Τίλεμανς. Στο 11ο λεπτό ο Πίκφορντ έκανε λάθος, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ονάνα, αυτός βρήκε τον χαφ της Άστον Βίλα κι εκείνος έγραψε το 1-0.

Στο 17' και με τα «τρία λιοντάρια» ν' αντιδρούν αρκετά καλά από τη στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ο Τόνεϊ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος για να γράψει το 1-1 για τους γηπεδούχους στο «Γουέμπλεϊ». Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο, στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα.

Λίγο αργότερα ο Μπόουεν θα έβρισκε κι εκείνος δίχτυα, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο εξτρέμ της Γουέστ Χαμ ήταν από τους διακριθέντες για την Αγγλία, η οποία είδε ξανά τον Τίλεμανς να σκοράρει στο 36'. Πάλι από ατομικό λάθος, αυτή τη φορά του Ντανκ, ο Λουκάκου από δεξιά κατάφερε να βγάλει τη σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο και ο διεθνής μέσος με κεφαλιά – ψαράκι έγραψε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Μέινο που κατάφερε τη φετινή σεζόν να παραστεί στην 11άδα και της εθνικής ομάδας ανδρών της πατρίδας του, μαζί με τον Φόντεν ήταν αρκετά δραστήριοι στο δεύτερο μέρος. Το πρέσινγκ για το σύνολο του Σάουθγκεϊτ δεν είχε την ίδια τοποθέτηση όπως στο παιχνίδι με τους Βραζιλιάνους, αν και ο ομοσπονδιακός κόουτς των «τριών λιονταριών» έπρεπε να προβληματιστεί από τις επιδόσεις της άμυνας. Οι Βέλγοι δημιουργούσαν προβλήματα – δίχως ωστόσο να κάνουν τελική – και αυτά όταν θα φτάσει το καλοκαίρι και τα επίσημα ματς του Euro 2024, μπορεί ν' αποβούν μοιραία.

Στο 65' ο εκπληκτικός και απόλυτα σοβαρός Μέινο από δεξιά εντός περιοχής είδε ένα διαγώνιο σουτ ν' απομακρύνεται από τον Σελς με τα πόδια. Τα «τρία λιοντάρια» διατήρησαν την απειλητική τους διάθεση και την επιθυμία ν' απαντήσουν και στο δεύτερο γκολ που είχαν δεχθεί. Στο 79' ο Φόντεν με ένα αριστερό χαμηλό σουτ είδε τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από αριστερό δοκάρι του Σελς και να χάνεται ακόμα μια ευκαιρία.

Η αγγλική ομάδα δεν έπαψε να προσπαθεί και δικαιώθηκε στο 90' + 5', όταν από το γέμισμα του Πίκφορντ, ο Γουότκις κράτησε τη μπάλα εντός ορίων στην περιοχή, ο Μάντισον με το εξωτερικό φάλτσο κατάφερε να βρει τον Μπέλιγχαμ κι εκείνος σκόραρε για το τελικό 2-2. Οι πανηγυρισμοί των Άγγλων και το βλέμμα του σκόρερ φανέρωσαν το πείσμα με το οποίο δεν άφησαν να πάει χαμένο ούτε ένα δευτερόλεπτο στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δικαιωθούν γι' αυτή την προσέγγισή τους στην αναμέτρηση.

Τώρα πλέον σειρά παίρνει η ανακοίνωση της αποστολής που θα ταξιδέψει στη Γερμανία για την τελική φάση του Euro 2024 το καλοκαίρι, ενώ, θα υπάρξουν ακόμα δυο φιλικά προετοιμασίας, με Βοσνία (03/06 στο St.James' Park) και Ισλανδία (07/06 στο Γουέμπλεϊ).

Κώστας Ζάλιαρης