Και τελικός EURO στο Γουέμπλει;

Υποψήφιο για να φιλοξενήσει τον τελικό του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2020 είναι το Γουέμπλει.



Και τελικός EURO στο Γουέμπλει;

Η πρόθεση του προέδρου της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί να μην φιλοξενηθεί σε μια ή σε δυο χώρες το EURO 2020, αλλά να διεξαχθεί σε διάφορες ευρωπαικές πόλεις είναι γνωστή και οι Άγγλοι εξέφρασαν  ήδη το ενδιαφέρον τους.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Πλατινί και του προέδρου της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ντέιβιντ Μπέρνστιν  επιβεβαιώθηκε η υποψηφιότητα του Γουέμπλει ως έδρα για τον τελικό του EURO.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει ο Γάλλος πρόεδρος το μυαλό του, στην πόλη που θα φιλοξενηθεί ο τελικός της διοργάνωσης αναμένεται να διεξαχθεί τουλάχιστον ο ένας από τους δυο ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ωστόσο σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η επιλογή ή όχι της Κωνσταντινούπολης ως διοργανώτριας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.  Θεωρείται πως αν η Τουρκία επιλεγεί για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες , τότε η ΟΥΕΦΑ είναι απίθανο να της αναθέσει και τη διοργάνωση του τελικού του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος.

Μάλιστα πριν λίγους μήνες, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΟΥΕΦΑ που φιλοξενήθηκε στη γειτονική χώρα, ο πρωθυπουργός Ριτζεπ Ταγιπ Ερντογάν στην ομιλία του είχε ζητήσει από την ΟΥΕΦΑ να δώσει στη χώρα του το χρίσμα για το EURO 2020, το οποίο είχε χάσει για μια ψήφο απο τη Γαλλία για τη διοργάνωση του 2016.