Μόνος κριτής θα είναι τα αποτελέσματα!

Το 2004 όταν η  διοίκηση της Λίβερπουλ έβγαινε στην αγορά για να βρει αντικαταστάτη του Ζεράρ Ουγιέ, τα δύο ονόματα που «έπαιξαν» στο τραπέζι ήταν του Ράφα Μπενίτεθ και του Ζοσέ Μουρίνιο!



Μόνος κριτής θα είναι τα αποτελέσματα!

Ο ένας (που συμφώνησε) ήταν μόλις κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Βαλένθια και ο άλλος του Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο και προτίμησε τη Τσέλσι! Οκτώ χρόνια αργότερα οι μόνοι υποψήφιοι που είδε η διοίκηση της Λίβερπουλ ήταν ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και ο Μπρενταν Ρότζερς! Η αλήθεια είναι  πως αν αυτό δεν λέγεται απαξίωση του brand name τότε ψάχνω να δω τι άλλο είναι!  

Μπορεί πάντως  το όνομα του Μπρενταν Ρότζερς να μην εντυπωσίασε τους οπαδούς των  «κόκκινων» που μετά την αποπομπή του «Κίνγκ Κένι» θα περίμεναν ένα πιο δυνατό όνομα για τον πάγκο τους, αλλά πια το ενδεχόμενο η Λίβερπουλ να κατάφερνε να πείσει κάποιο τεχνικό του βεληνεκούς του Γκουαρντιόλα ή του Μουρίνιο έμοιαζε από την αρχή απίθανο. Η στροφή προς την εσωτερική αγορά έμοιαζε αναπόφευκτη και η επιλογή του πρώην τεχνικού της Σουόνσι αποτελεί μεγάλο ρίσκο και για τις δυο πλευρές.   Η διοίκηση της Λίβερπουλ πάντως επικοινωνιακά φρόντισε να  ενισχύσει τον 39χρονο τεχνικό, τονίζοντας πως αυτός αποτελούσε την πρώτη επιλογή για να αντικαταστήσει τον Νταλγκλίς. Μέχρι και ο αρχηγός του συλλόγου Στίβεν Τζέραρντ έσπευσε κατά τη διάρκεια της  συνέντευξης τύπου της εθνικής Αγγλίας, να επιβεβαιώσει πως ο Ρότζερς ήταν ο Νο1 στόχος για το τιμόνι της ομάδας.

Ο Βορειοιρλανδός τεχνικός δεν υποσχέθηκε θαύματα, καθώς και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως θα χρειαστεί κόπο για να βγάλει τη Λίβερπουλ από το τέλμα.  Παρά το γεγονός ότι διαρροές από τα αποδυτήρια των «κόκκινων» ανέφεραν πως η πλειοψηφία των παικτών θα ήθελε να ξαναδεί τον Ράφα Μπενίτεθ στο «Ανφιλντ», ο Ρότζερς φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο τη στήριξη των παικτών.  

Οποιαδήποτε κουβέντα τώρα είναι πρώιμη και μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η κίνηση των Αμερικανών ιδιοκτητών είναι επιτυχημένη.  Για την καλή πορεία της Σουόνσι την σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ, κάποιος μπορεί να αντιπαραβάλει την απομάκρυνση του από την Ρέντινγκ στα μισά της σεζόν 2009-10 λόγω των κακών αποτελεσμάτων.   Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος οφείλει και πρέπει να στηρίξει το νέο τεχνικό και θα το κάνει! Ο Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ρότζερς στην Τσελσι,  δήλωσε χαρούμενος με την πρόσληψη του από τη Λίβερπουλ που έγινε λόγω της καλής δουλειάς που έκανε στην Σουόνσι. Μόνο που οι δηλώσεις δεν πρόκειται να αλλάξουν το μούδιασμα του κόσμου παρά μόνο τα  αποτελέσματα. Αν έρθουν όλα θα πάνε καλά! Αν όχι τότε ίσως τέτοια εποχή του χρόνου γράφουμε τα ίδια.