Και αν ο Σαλάχ ήταν έτσι όλη τη σεζόν στη Λίβερπουλ; Δεν «ξέχασε» το ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούσε να… ξεχάσει τον Σλοτ!
Του είχε «χαλάσει» όλο το μυαλό. Στην πραγματικότητα, δεν ξέχασε ποτέ το ποδόσφαιρο. Επηρεάστηκε, όμως, από όλα τα «γύρω – γύρω». Μία χρονιά που δεν του «πήγε» από το ξεκίνημα, ένας προπονητής που δεν τον έκανε να αισθάνεται σημαντικός. Δήλωση στη δήλωση, ανάρτηση στην ανάρτηση, η σεζόν χάθηκε για τον Σαλάχ στη Λίβερπουλ και αποχώρησε μαζί με τον Άρνε Σλοτ. Τον έβλεπες, ωστόσο, στο Βέλγιο – Αίγυπτος και αναρωτιόσουν…

Βλέπει κάποιος το παιχνίδι της Αιγύπτου απέναντι στο Βέλγιο, στην πρεμιέρα των «Φαραώ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο και παρατηρεί τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Τον κοιτάς, τον ξανακοιτάς και αντιλαμβάνεσαι πως ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ δεν… ξέχασε ποτέ το ποδόσφαιρο.
Ναι, η φετινή του σεζόν δεν ήταν καλή, ναι, έμοιαζε διαφορετικός, ναι, δεν του έβγαιναν πράγματα. Αλλά ακόμη και σε αυτήν την ηλικία, όταν ο ίδιος νιώθει καλά, αισθάνεται σημαντικός και απαραίτητος για μία ομάδα, απέδειξε πως έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά.
Αυτό μοιάζει να ήταν και το μεγάλο φετινό του πρόβλημα στη Λίβερπουλ, στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Δεν πίστεψε ποτέ πως είναι απαραίτητος για τον σύλλογο, διότι ο Άρνε Σλοτ δεν τον έκανε να το νιώσει. Τον παραμέρισε, είχαν διαρκώς τις κόντρες τους, ο Σαλάχ ασχολήθηκε και με πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου, όπως τις αναρτήσεις και τις δηλώσεις που έκανε, και κάπου χάθηκε η μπάλα.
Τους τελευταίους του μήνες στο «Άνφιλντ», όταν πια ανακοινώθηκε πως θα αποχωρήσει, η όλη ιστορία «ξεχάστηκε» και ο ίδιος επηρεάστηκε συναισθηματικά. Πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ήθελε να σκοράρει, προσπαθούσε να ζήσει και να απολαύσει τις τελευταίες του στιγμές με τη φανέλα που τόσο αγάπησε. Ακόμη και υπό αυτήν τη συνθήκη, επηρεάστηκε, δεν είχε το μυαλό του απόλυτα στη σεζόν και γενικώς, έμοιαζε να βιώνει μόνος του ένα τέλος, που όταν υπέγραφε διετή ανανέωση με τη Λίβερπουλ, δεν το περίμενε.
Στο Βέλγιο – Αίγυπτος, όμως, όταν όλα αυτά είχαν παρέλθει, ο Σαλάχ ήταν ο… κανονικός Σαλάχ. Έτρεχε, μάρκαρε, είχε πάντα τη σωστή επιλογή με την μπάλα, έβγαλε πάθος, αγωνιζόταν ως ελεύθερος και κατέγραψε την πρώτη ασίστ της καριέρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Είχε 34 επαφές με την μπάλα, 17 επιτυχημένες μεταβιβάσεις στις 18, τέσσερις μονομαχίες που κέρδισε, τρία κερδισμένα φάουλ, τις πιο πολλές δημιουργημένες ευκαιρίες από κάθε παίκτη στο ματς, ένα σουτ στην εστία και την τελική πάσα που κατέληξε σε γκολ.
Πού καταλήγουμε; Πως αν δεν είχε τα προβλήματα με τον Σλοτ, ίσως η σεζόν της Λίβερπουλ να ήταν διαφορετική. Και πολύ δε περισσότερο, αν δεν υπήρχε όλο αυτό το ζήτημα με τον Ολλανδό, ίσως ένας από τους δυο να ήταν ακόμη στο «Άνφιλντ». Και μάλλον, αυτός θα ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ!
Δημήτρης Μανάκος























