«Κλείδωσε» και το δεύτερο, έξτρα εισιτήριο στο Champions League: Τεράστιο επίτευγμα για τον Πελεγκρίνι!
Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα που παίρνει το έξτρα εισιτήριο για το Champions League για μία ομάδα της, μετά την Αγγλία. Ξεπέρασαν τους Γερμανούς, «κλείδωσαν» το πλεονέκτημα και όλα δείχνουν πως από τη συγκυρία, ευνοημένη είναι η Ρεάλ Μπέτις. Στο +6 από τη Θέλτα, απόλυτο φαβορί για την επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για πρώτη φορά μετά το 2005-06. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μάνουελ Πελεγκρίνι!

Έξι ομάδες, τέσσερις διαφορετικές εθνικότητες, τελικοί που μοιάζουν να έχουν φαβορί, αλλά ποιος μπορεί να είναι σίγουρος σε αυτό το σημείο του θεσμού;
Είναι πολλά αυτά που μάθαμε πριν από μερικές ώρες, μόλις «έκλεισαν» όλες οι θέσεις, για κάθε λογής ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έχουμε το Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League στη Βουδαπέστη, στην πρώτη παρουσία των «κανονιέρηδων», μετά από 20 χρόνια.
Έχουμε το Άστον Βίλα – Φράιμπουργκ στην Κωνσταντινούπολη, με την αγγλική ομάδα να διεκδικεί το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 1982 και τον Ουνάι Έμερι να φτάσει σε αυτό το σημείο του συγκεκριμένου θεσμού, για 6η φορά στην καριέρα του, μετρώντας και τέσσερις κατακτήσεις.
Και φυσικά έχουμε δύο εκπροσώπους πρωτευουσών στο Conference League, δίχως όμως να είναι οι ομάδες που κάποιοι θα περίμεναν. Και αν η Κρίσταλ Πάλας φάνταζε πιθανό να φτάσει, ουδείς μπορεί να πει το ίδιο και για τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Θα τεθούν αντιμέτωπες στη Λειψία, σε μία πολύ όμορφη ιστορία και ο νικητής, φυσικά, θα εξασφαλίσει μία θέση στο επόμενο Europa League.
Έξι ομάδες, εκπρόσωποι από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία! Και δεν βάλαμε τυχαία δεύτερη τη «Φούρια Ρόχα», καθώς αυτή είναι που κερδίζει μετά τους Άγγλους, το έξτρα εισιτήριο για μία παραπάνω ομάδα στο επόμενο Champions League.
Η δεύτερη θέση «κλείδωσε» και μαθηματικά, οι Ισπανοί έφτασαν τους 22.094 βαθμούς και αυτό δεν… ανατρέπεται. Κατά συνέπεια, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βιγιαρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι σίγουρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν.
Ποια θα είναι η 5η; Όπως όλα δείχνουν, η Ρεάλ Μπέτις! Μένουν τέσσερα ματς στην Ισπανία, είναι στο +6 από τη Θέλτα και αν κρατήσει τη θέση της, θα βρεθεί στο Champions League.
Γέρνουν ξεκάθαρα υπέρ της οι πιθανότητες, θα είναι σπουδαίο το επίτευγμα για τον Μάνουελ Πελεγκρίνι, ενώ ποδοσφαιριστές όπως ο Μπεγιερίν, ο Άντονι, ο Ίσκο και ο Άντριαν θα έχουν μία σπουδαία ευκαιρία να λάμψουν στα «αστέρια».
Δημήτρης Μανάκος






















