«Κλειδώνει» η δυάδα των extra εισιτηρίων για το Champions League: Μία ισοπαλία… θέλει η Αγγλία, τέλος οι Γάλλοι, υπάρχει φαβορί!

Μοιάζει σχεδόν… οριστικό! Θα έχουμε πέντε αγγλικές ομάδες στο επόμενο Champions League, με μία ισοπαλία να εκκρεμεί μέχρι και τον Μάιο. Σπουδαία επιτυχία των ομάδων της Premier League, με το δεδομένο που περιγράφαμε όλη τη σεζόν στο England365, να επιβεβαιώνεται πλήρως. Δεύτερη, πλέον, και φαβορί η Ισπανία, τέλος το «όνειρο» για τους Γάλλους. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, μένει 8η στην κατάταξη και λόγω της ΑΕΚ, αφήνει πίσω της τη Δανία και την Κύπρο!



«Κλειδώνει» η δυάδα των extra εισιτηρίων για το Champions League: Μία ισοπαλία… θέλει η Αγγλία, τέλος οι Γάλλοι, υπάρχει φαβορί!

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση βίωσε η Αγγλία και η Premier League, στο διήμερο που παρήλθε στο Champions League. Διότι, ναι, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, οι ομάδες του «Νησιού» δεν τα πήγαν ιδιαίτερα καλά, στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ένα «ιστορικό» διήμερο στο Champions League

Προκρίθηκαν η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ, με την πρώτη να παραμένει δίχως ήττα στον θεσμό, όμως έκαναν την εμφάνισή τους και τέσσερις αποκλεισμοί. Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε δις από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Τότεναμ δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου ματς απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα «διέσυρε» τη Νιούκαστλ στο «Καμπ Νου» και η Τσέλσι δεν στάθηκε καν στο ύψος των περιστάσεων κόντρα στην εν δυνάμει τροπαιούχο, Παρί Σεν Ζερμέν.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην ιστορία του Champions League, τέσσερις ομάδες από την ίδια χώρα τέθηκαν εκτός στο ίδιο σημείο της διοργάνωσης.

Το «κάδρο» διορθώθηκε από τρεις ομάδες

Ωστόσο, οι Άγγλοι «ρέφαραν» με όσα έλαβαν χώρα στο Europa League και το Conference League. Δύο νίκες και πρόκριση για την Άστον Βίλα, σπουδαίο «διπλό» και νίκη στα πέναλτι για τη Νότιγχαμ Φόρεστ απέναντι στη Μίντιλαντ, ενώ η Κρίσταλ Πάλας «έσπασε» την… κατάρα με αντίπαλο την ΑΕΚ Λάρνακας. Στην 3η της συνάντηση μαζί της, δεν την κέρδισε ξανά σε 90άλεπτο, αλλά ο Σαρ έκρινε το παιχνίδι στην παράταση και οι «αετοί» συνεχίζουν.

Κάπως έτσι, έγιναν η μοναδική αγγλική ομάδα στον 21ο αιώνα, που συμμετέχει για πρώτη φορά σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, και φτάνει ως τα προημιτελικά!

Τι ισχύει για το extra εισιτήριο για την Αγγλία

Τι σημαίνουν, ωστόσο, όλα αυτά για τους Άγγλους; Ένα πράγμα, το οποίο στο England365 αναλύουμε ως… δεδομένο, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πως οι Άγγλοι θα καταφέρουν να τερματίσουν στην πρώτη δυάδα της UEFA, με συνέπεια να έχουν και πάλι ένα extra εισιτήριο, για την επόμενη σεζόν του Champions League.

Πλέον, αυτό είναι και μαθηματικά, σχεδόν «κλειδωμένο». Η Αγγλία βλέπει πέντε ομάδες της να συνεχίζουν στην Ευρώπη και τον Απρίλιο, έχει συγκεντρώσει 24.791 βαθμούς και εκκρεμεί μόνο… μία ισοπαλία. Αν την βρει στα εναπομείναντα ματς, τότε σίγουρα θα είναι στις πρώτες δύο ομάδες και θα πανηγυρίσει το γεγονός πως και ο 5ος της Premier League θα αγωνίζεται του χρόνου στα… αστέρια.

Η κερδισμένη της… αγωνιστικής, η Γαλλία και η Ελλάδα

Τι συμβαίνει από εκεί και κάτω; Η κερδισμένη του τριημέρου είναι η Ισπανία. Η μοναδική χώρα που έχει έξι ομάδες της ακόμη στην Ευρώπη, σε μία λίστα συνολικά που απαρτίζεται από εννέα διαφορετικά έθνη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Είναι στη δεύτερη θέση η Ισπανία με 20.281 πόντους, ανοίγοντας τη διαφορά από τη Γερμανία που μένει πλέον μόνο με τρεις.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, που ήταν στη συζήτηση στην αρχή της σεζόν ή την Ιταλία; Η δεύτερη εκπροσωπείται μόνο από δύο ομάδες, ενώ το extra εισιτήριο για τους Γάλλους τελείωσε οριστικά. Είναι 6οι, απέχουν σχεδόν, 4.000 βαθμούς από τη δεύτερη και κάπως έτσι, έχασαν το extra εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Για την ιστορία, η Ελλάδα είναι στην 8η θέση με 13.800 βαθμούς και έναν εκπρόσωπο, την ΑΕΚ, προσπερνώντας τη Δανία και την Κύπρο, που δεν θα δουν ομάδα τους να συνεχίζει στο ευρωπαϊκό στερέωμα, ως το καλοκαίρι!

Δημήτρης Μανάκος