H νίκη της Νότιγχαμ πανηγυρίστηκε από όλη την Αγγλία: «Κλειδώνει» το έξτρα εισιτήριο, «μάχη» στην Premier League!
Συγκλονιστική εμφάνιση της Νότιγχαμ Φόρεστ, τεράστια νίκη στην Τουρκία επί της Φενέρ και όλη η Αγγλία πανηγυρίζει! «Κλειδώνει» το 5ο εισιτήριο για το Champions League, αν συνεχίσει και η Κρίσταλ Πάλας στο Conference League, με τη «μάχη» στην Premier League να γίνεται όλο και πιο έντονη. Εκτός αυτήν την στιγμή η Λίβερπουλ, «παλεύει» η Μπρέντφορντ, στην πεντάδα της κατάταξης συνεχίζει με 44 βαθμούς η Τσέλσι.

Μία πολύ μεγάλη νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει η Νότιγχαμ Φόρεστ στην Τουρκία, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, για τα Play Offs του Europa League!
Ο Βίτορ Περέιρα έκανε το ντεμπούτο του με τους «κόκκινους», αυτοί ταξίδεψαν στην Τουρκία, σε μία πολύ δύσκολη έδρα, αλλά η εμφάνιση που πραγματοποίησαν ήταν πραγματικά συγκλονιστική, Προηγήθηκαν με τον Μουρίγιο, πέτυχαν άλλα δύο γκολ ως το 55ο λεπτό, ήταν τρομερά σοβαροί από την αρχή ως το τέλος και το εν λόγω αποτέλεσμα τους ανήκει δικαιωματικά.
Τι συνέπεια επιφέρει αυτό, πέρα από το προφανές; Το δεδομένο είναι πως αν στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στον σύλλογο από την Τουρκία, η Νότιγχαμ κάνει τα βασικά… σωστά, τότε θα είναι αυτή που θα συνεχίσει στις «16» καλύτερες ομάδες του Europa League.
Σε δεύτερη φάση, όμως, το «διπλό» απέναντι στη Φενέρ ευνοεί όλη την Αγγλία! Ο λόγος; Διότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που λαμβάνουν χώρα διαρκώς ως προς την κατάταξη της UEFA, η Αγγλία μοιάζει… απίθανο να μην είναι στην πρώτη δυάδα της λίστας, που ανοίγει μία έξτρα θέση για το Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Για την ακρίβεια, η νίκη της Νότιγχαμ και η ισοπαλία της Κρίσταλ Πάλας, που θεωρείται πιθανό πως θα προχωρήσει στο Conference League και θα αποκλείσει τη Ζρίνσκι, δίνουν 100% πιθανότητες στην Αγγλία να τερματίσει στην πρώτη θέση!
Κάτω από αυτήν βρίσκεται η Γερμανία, με 61%, ενώ ακολουθούν Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία.
Συνεπώς, η «μάχη» στην Premier League γίνεται όλο και μεγαλύτερη, με τη Νότιγχαμ να έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό. Πέντε ομάδες θα βρίσκονται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην επόμενη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και μένει να δούμε ποια εκ των Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λίβερπουλ, θα είναι εκτός.
Για να μην… ξεχνιόμαστε, να τονίσουμε πως και η Μπρέντφορντ εξακολουθεί να διεκδικεί τις δικές της πιθανότητες, ούσα στο -4 από την 5η Τσέλσι.
Δημήτρης Μανάκος






















