Η Άρσεναλ του Αρτέτα δεν χάνει από «μεγάλους», πέρασαν τρία χρόνια για τη Λίβερπουλ, αλλά ψάχνει μόνο... πρωτάθλημα!

Αήττητη για πάνω από τρία χρόνια κόντρα στη πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και για άλλα δύο κόντρα στους υπόλοιπους «μεγάλους» στη Premier League, η Άρσεναλ δείχνει ότι είναι για τα δύσκολα, αλλά όχι ακόμα για το… πρωτάθλημα!



Η Άρσεναλ του Αρτέτα δεν χάνει από «μεγάλους», πέρασαν τρία χρόνια για τη Λίβερπουλ, αλλά ψάχνει μόνο... πρωτάθλημα!

«Θερίζει» η Άρσεναλ κόντρα στο Big 6 στην Premier League, μετρώντας 21 διαδοχικά παιχνίδια σε μία περίοδο μεγαλύτερη των δύο ετών χωρίς να χάσει απέναντι σε Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ! Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα και το γεγονός ότι η φετινή πρωταθλήτρια, Λίβερπουλ, έχει να την κερδίσει τρία χρόνια, αδυνατούν να συνδυαστούν με ένα πρωτάθλημα για τους «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα. Η αδυναμία κατάκτησης της Premier League και φέτος, δείχνει πως η Άρσεναλ πρέπει να ξεκινήσει να δίνει περισσότερη σημασία στους «μικρούς».

Το έκανε πέρυσι και για αυτό άλλωστε έχασε το πρωτάθλημα, φτάνοντας στους… 89 βαθμούς, με έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο!

Στον πρόσφατο αγώνα στο «Άνφιλντ» μεταξύ Λίβερπουλ και Άρσεναλ για την 36η  αγωνιστική της φετινής Premier League, η Άρσεναλ συνέχισε το απίθανο σερί αήττητων αναμετρήσεων κόντρα σε ομάδες Big 6 με έναν τρόπο που μόνο άλλοι δύο έχουν καταφέρει στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, έγινε η τρίτη ομάδα μετά από Λέστερ και Νιούκαστλ που δεν χάνει στο «Άνφιλντ» ενώ έχει βρεθεί με δύο ή περισσότερα γκολ πίσω. Το 2-2 κόντρα στους «reds» ήταν το 21ο  διαδοχικό παιχνίδι για τους «κανονιέρηδες» που δεν χάνουν από «μεγάλο».

Η ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι με 4-1 στο «Έτιχαντ», τον Απρίλη του 2023 ήταν η τελευταία που υπέστη η Άρσεναλ κόντρα σε ομάδα Big 6. Έκτοτε, 748 ημέρες μετά, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα χάνει μόνο από «μικρούς»!

Αναλυτικά, το αήττητο σερί 21 αγώνων της Άρσεναλ κόντρα στους μεγάλους:

Άρσεναλ - Τσέλσι 3-1

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Άρσεναλ - Τότεναμ 2-2

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-2

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 1-1

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 3-1

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 0-0

Άρσεναλ - Τσέλσι 5-0

Τότεναμ - Άρσεναλ 2-3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 0-1

Τότεναμ - Άρσεναλ 0-1

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 2-2

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 2-2

Τσέλσι - Άρσεναλ 1-1

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Άρσεναλ - Τότεναμ 2-1

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 5-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-1

Άρσεναλ - Τσέλσι 1-0

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 2-2

Για τους λάτρεις των στατιστικών, σε αυτά τα 21 ματς, οι «κανονιέρηδες» μέτρησαν 12 νίκες και εννέα ισοπαλίες, με 43 γκολ υπέρ και 20 γκολ κατά. Αξιοθαύμαστο είναι λοιπόν αυτό που έχει καταφέρει το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα τα τελευταία χρόνια. Άλλος όμως πανηγυρίζει τις νίκες και άλλος τα… πρωταθλήματα.

Η σχεδόν ίδια με πέρυσι Λίβερπουλ, στην «πρώτη» του Άρνε Σλοτ, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη Άρσεναλ, με τους, για ακόμη μία φορά δευτεραθλητές, να μένουν χωρίς Premier League για 21η  συνεχόμενη σεζόν. Κι όμως, η πρωταθλήτρια έχει να κερδίσει για πάνω από τρία χρόνια τους «κανονιέρηδες» στο πρωτάθλημα! Μετά τη νίκη των «κόκκινων» με 2-0 στο «Έμιρεϊτς», τον Μάρτη του 2022, Άρσεναλ και Λίβερπουλ έχουν αναμετρηθεί έξι φορές. Με τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες υπέρ της ομάδας του Αρτέτα, η Άρσεναλ είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος των «κόκκινων». Παρ’ όλα αυτά, ο Αρτέτα ψάχνει, αυτό που ήδη... βρήκε ο Σλοτ.

Τι κι αν οι «reds» δεν έχουν βρει νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια απέναντι στην Άρσεναλ, έχοντας να την κερδίσουν εδώ και 1154 μέρες στην Premier League; Τι κι αν ο Μικέλ Αρτέτα δείχνει πως είναι αυτός ο εκλεκτός που θα την ξαναφέρει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Τι κι αν είναι «Invincibles» απέναντι στους «μεγάλους» για πάνω από δύο χρόνια; Ακόμα και... έτσι, η Άρσεναλ δεν παίρνει πρωτάθλημα, με το τελευταίο να ανήκει στους πραγματικούς «Invincibles» του Αρσέν Βενγκέρ, τη σεζόν 2003-04. Η Άρσεναλ έχει ό,τι χρειάζεται για να βρει το πρωτάθλημα που ψάχνει, αρκεί να... προσέχει λίγο περισσότερο απέναντι στους «μικρούς». Να θυμίσουμε πως μία ήττα από την Άστον Βίλα με 2-0 στο «Έμιρεϊτς», στην 33η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, ήταν αυτή που στέρησε από τους «κανονιέρηδες» το πρωτάθλημα.

Λέανδρος Γιακουμάτος