Θέμα απειρίας ή αυτοπεποίθησης; Ο Τζάκσον έχει προκαλέσει πληγές στην Τσέλσι

Τη μια πετυχαίνει πανέμορφο γκολ με την Έβερτον, την άλλη βγαίνει τετ-α-τετ και δεν ξέρει τι να κάνει σε ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Νίκολας Τζάκσον έχει απίστευτα μεγάλο ποσοστό αποτυχίας να σκοράρει σε μεγάλες ευκαιρίες που του έχουν παρουσιαστεί και αυτό μόνο πληγές ανοίγει στην Τσέλσι που δεν ξέρει από πού να βρει τα γκολ που χρειάζεται...  



Θέμα απειρίας ή αυτοπεποίθησης; Ο Τζάκσον έχει προκαλέσει πληγές στην Τσέλσι

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός έγινε μοιραίος για τους «μπλε» στον Σαββατιάτικο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Σίτι.

Σαν να τρόμαζε, σαν να θόλωνε το μυαλό του, σαν να κινούνταν όλα τόσο αργά που έμοιαζε να υπολείπεται σε ταχύτητα όταν έβλεπε εστία απέναντί του.

Σε στιγμές που ένας τέτοιος επιθετικός οφείλει να τελειώνει τις φάσεις με δύναμη και αυτοπεποίθηση, ο Τζάκσον τα έκανε μαντάρα. Και δυστυχώς για την Τσέλσι, δεν ήταν η πρώτη φορά. Πριν τον ημιτελικό με τη Σίτι έχουν προηγηθεί παιχνίδια και στιγμές που απορεί κάποιος για τις επιλογές που έχει κάνει ο Τζάκσον και για τα γκολ που έχει χάσει ή που δεν έχει σκεφτεί ότι θα μπορούσε να πετύχει.

Από τις τελικές που έχει καταγράψει στην αντίπαλη εστία, έχει αποτύχει να σκοράρει στο 67,5% αυτών σε όλες τις διοργανώσεις!

Απ' ολόκληρη την Πρέμιερ Λιγκ, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές με 10+ τέρματα σε όλα τα τουρνουά, είναι ο 6ος κατά σειρά με τόσο μεγάλο ποσοστό. Σε μια ομάδα που έχει ανάγκη από γκολ, σε μια ομάδα που φέτος θα τερματίσει τη σεζόν δίχως τίτλο, σε μια ομάδα που έχει κάνει τα σκαμπανεβάσματα δεύτερη φύση της.

Και σε μια ομάδα που είδε τον 21χρονο Κόουλ Πάλμερ να έχει τα ίδια γκολ με τον Χάαλαντ στην Πρέμιερ δίχως καν να παίζουν στην ίδια θέση!

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης