Αδιανόητο: Η ισοβαθμία Τότεναμ- Άστον Βίλα και το «ασπρόμαυρο γκολ που… ίσως κρίνει το Champions League!

Ίδιες νίκες, ίδιες ήττες, ίδιες ισοπαλίες. Ακριβώς ίδιους βαθμούς. Παρόμοια και η διαφορά τερμάτων τους. Άστον Βίλα και Τότεναμ «ταυτίζονται» σχεδόν σε όλα. «Σήμερα» όμως, μία εκ των δύο θα βρισκόταν στην 4η θέση της Premier League και θα έπαιρνε το εισιτήριο του Champions League. Όλα θα κρίνονταν στο γκολ του Σερ. Ποια είναι αυτή και με ποιο κριτήριο λοιπόν;



Αδιανόητο: Η ισοβαθμία Τότεναμ- Άστον Βίλα και το «ασπρόμαυρο γκολ που… ίσως κρίνει το Champions League!

Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League; Όχι, δεν αναφερόμαστε στη «μάχη» του τίτλου και σε όσα λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στην Άρσεναλ, τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στην προκειμένη περίπτωση, στρέφουμε την προσοχή μας στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το επόμενο Champions League, με την Τότεναμ και την Άστον Βίλα να έχουν από 60 βαθμούς, μετά από 32 αναμετρήσεις.

Κάθε λογής σύγκριση μεταξύ τους είναι… ανούσια. Διότι μετρούν «κοινούς» αριθμούς σε όλα. Έχουν κερδίσει 18 φορές, έχουν χάσει σε οκτώ περιπτώσεις και μετρούν και έξι ισοπαλίες. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό; Το γεγονός πως και η διαφορά τερμάτων τους είναι σχεδόν ίδια.

Η Άστον Βίλα έχει σκοράρει σε 66 περιπτώσεις και έχει δεχθεί 49 γκολ, η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου έχει βρει δίχτυα μία φορά λιγότερη και έχει δεχθεί ακριβώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων! Συνεπώς, η Βίλα έχει +17 στη διαφορά τερμάτων και οι Λονδρέζοι +18.

Και η ερώτηση όλων φυσικά, είναι τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν τώρα και το γκολ του Σερ στο 86ο λεπτό δεν είχε επιτευχθεί. Έστω λοιπόν πως η Νιούκαστλ επικρατούσε με 3-0 της Τότεναμ… Ποια εκ των δύο θα τερμάτιζε στην 4η θέση; Έχουμε την απάντηση! Είναι η Άστον Βίλα. Ο λόγος; Ένα γκολ, αυτή η κεφαλιά στο 86ο λεπτό, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται.

Διότι η Premier League έχει ως βασικό της κριτήριο την διαφορά τερμάτων, μετά την καλύτερη επίθεση, μετά τους κερδισμένους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, και μετά τον αριθμό των εκτός έδρας γκολ ανάμεσά τους.

Και κάπως έτσι, «σήμερα» το σύνολο του Ουνάι Έμερι είναι από πάνω στην ισοβαθμία. Και μένει να δούμε πώς θα είναι η βαθμολογία στο φινάλε της 32ης αγωνιστικής, καθώς η Άστον Βίλα συναντά στο «Έμιρεϊτς» την πρωτοπόρο Άρσεναλ, σε 24 ώρες από τώρα!

Δημήτρης Μανάκος