Η διάσειση του Γκλάσνερ, η αιμορραγία και η ανάγκη να… μάθει να μιλά απΆ την αρχή στα 36!

Η απίθανη και ίσως άγνωστη ιστορία του Όλιβερ Γκλάσνερ, αρκετά χρόνια προτού αναλάβει την Κρίσταλ Πάλας, φυσικά, προκαλεί σοκ! Στα 36 του χρόνια και δίχως να το καταλάβει κανείς, είχε εγκεφαλική αιμορραγία και έπρεπε μετά από επέμβαση να μάθει να μιλά και να περπατά ξανά, σαν να ξεκινούσε μια… δεύτερη ζωή για εκείνον!  



Η διάσειση του Γκλάσνερ, η αιμορραγία και η ανάγκη να… μάθει να μιλά απΆ την αρχή στα 36!

Ο νυν κόουτς των «αετών» έχει αφήσει το περιστατικό στο παρελθόν και δεν το επαναφέρει στην επιφάνεια, αφού λέει χαρακτηριστικά ότι: «Και στο δρόμο γίνονται ατυχήματα καθημερινά, αλλά όλοι ξαναμπαίνουν στΆ αυτοκίνητα και κάνουν τις δουλειές τους».

Με αυτό το σκεπτικό και με τη φιλοσοφία πως «ακόμα κι όταν κάνεις ένα βήμα πίσω, οφείλεις να κάνεις δυο μπροστά και να συνεχίσεις», ο Όλιβερ Γκλάσνερ είχε ξεπεράσει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο που είχε εμφανιστεί στη ζωή του και τον οποίο φέρνει στην επιφάνεια η ιστοσελίδα theAthletic.

Τον Ιούλιο του 2011, στα… τελειώματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Γκλάσνερ σε ματς της SV Ried με τη Ραπίντ Βιέννης συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με αντίπαλο.

Υπέστη διάσειση, αποχώρησε από εκείνο το ματς, αλλά ταξίδεψε έπειτα από μερικές μέρες με την υπόλοιπη αποστολή για το δεύτερο ματς με την Μπρόντμπι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις είχε κάνει και εξάσκηση στις κεφαλιές με τον νυν συνεργάτη του στον πάγκο της Πάλας, Μάικλ ¶νγκερσμιντ.

Ουδείς είχε καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε…

Την ημέρα του αγώνα, ο Γκλάσνερ ενημέρωσε τον τότε τερματοφύλακα της ομάδας του, Thomas Gebauer πως δεν θα κατέβαινε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για φαγητό, αφού είχε πονοκέφαλο. Έπειτα, δεν εμφανίστηκε ούτε στο μίτινγκ πριν το ματς. Όταν τον έψαξαν, τον βρήκαν αναίσθητο στο μπάνιο του δωματίου του.

Αμέσως διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης και υποβλήθηκε σε επέμβαση, έπειτα από την οποία «έπρεπε να μάθει να μιλά και να περπατά ξανά από την αρχή», όπως σχολίασε η σύζυγός του!

«Ήθελε να προπονεί το μυαλό του και γιΆ αυτό παρέμεινε μόλις μια εβδομάδα στο νοσοκομείο. ¶λλοι στη θέση του με το ίδιο περιστατικό κάνουν πολύ περισσότερο καιρό να επανέλθουν» ήταν τα λόγια της Μπετίνα που από την πρώτη στιγμή, τότε, είχε ταξιδέψει για να βρίσκεται στο πλευρό του.

Κώστας Ζάλιαρης