Θα περάσει η σεζόν και θα έχουμε δει… πέντε Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ; (vids)

Μοιάζει με… poll. Πόσα παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ, ανεξαρτήτως έδρας, θα έχουμε παρακολουθήσει στο τέλος της σεζόν; Τρία ή πέντε; Αδύνατον να είναι λιγότερα ή περισσότερα… Ιδιαίτερα πιθανό όμως να κρίνουν δύο διαφορετικούς τίτλους. Και είμαστε ακόμη στην αρχή!



Θα περάσει η σεζόν και θα έχουμε δει… πέντε Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ; (vids)

Και κάπως έτσι, ολοκληρώθηκαν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Είτε αυτές αφορούσαν φιλικές αναμετρήσεις, είτε τη συμπλήρωση του «παζλ» για το ΕURO 2024.

Επιστρέφουμε σιγά – σιγά στην… κανονικότητα. Και άπαντες οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου, αναμένουμε το Σαββατοκύριακο. Διότι η Premier League βρίσκεται ξανά προ των πυλών και η 30η στροφή της Λίγκας αναμένεται να φέρει σημαντικές ανακατατάξεις στο πρωτάθλημα.

Οκτώ αναμετρήσεις αναμένεται να λάβουν χώρα το Σάββατο, για να έρθει η Κυριακή και να αλλάξει τα δεδομένα. Αρχικά, η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίζει νωρίς την Μπράιτον και εν συνεχεία, η Άρσεναλ θα παίξει στο «Έτιχαντ», κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, με στόχο το πρώτο της «διπλό» εκεί μετά από το 2015. Ένα τεράστιο ματς, το τρίτο μεταξύ τους φέτος, σε επίσημες ή όχι διοργανώσεις.

Διότι η αρχή έγινε πριν από την έναρξη της σεζόν, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στο Wembley, στο πλαίσιο του Community Shield. Εκπληκτικό ματς, αν και… επίσημο – φιλικό, με τους «κανονιέρηδες» να ισοφαρίζουν στην τελευταία φάση και να πανηγυρίζουν στη διαδικασία των πέναλτι.

 

Ακολούθησε το ματς στο «Έμιρεϊτς», όπου και έμελλε να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά μετά από μία επταετία. Σκόρερ στο 85’ ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι, που είχε περάσει στη συνάντηση ως αλλαγή, με τον Μπουκάγιο Σάκα να είναι εκ νέου απόντας. Είχε επιστρέψει τότε στην ενεργό δράση ο Τόμας Πάρτεϊ, είχαν συνεργαστεί για το νικητήριο γκολ, όλες οι αλλαγές που είχε πραγματοποιήσει ο Μικέλ Αρτέτα. Μεγάλη μπαλιά ο Γκανέζος μέσος, κεφαλιά ο Τομιγιάσου, ασίστ ο Χάβερτς και γκολ ο Βραζιλιάνος.

 

Φτάνουμε στην 3η φορά που θα συναντηθούν, ξανά σε διαφορετικό γήπεδο. Και δεν γνωρίζουμε πόσες ακόμη θα δούμε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Μικέλ Αρτέτα, στην καθιερωμένη χειραψία πριν από την έναρξη της σεζόν… Διότι αν η Άρσεναλ ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου στο Champions League, και η Μάντσεστερ Σίτι αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης, θα παίξουν μεταξύ τους.

Ναι, μπορεί να ολοκληρωθεί η σεζόν 2023-24, και «κανονιέρηδες» με «πολίτες» να έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές. Μέχρι τώρα, σε επίπεδο 90αλέπτου, έχουμε μία νίκη της Άρσεναλ και μία ισοπαλία. Δύο γκολ για τους Λονδρέζους, αμφότερα με κόντρα, μηδενικές τελικές προσπάθειες του Έρλινγκ Χάαλαντ. Και βλέπουμε, αρχής γενομένης από την Κυριακή που ακολουθεί…

Δημήτρης Μανάκος