Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Η παράδοση που συνεχίστηκε από το 1921, η μεγαλύτερη νίκη του Τεν Χαγκ και η… αφέλεια που «πλήρωσαν» οι παίκτες του Κλοπ!

Ένα εκπληκτικό ματς στο «Ολντ Τράφορντ». Επτά γκολ, τρία στην παράταση, ανατροπή στην… ανατροπή και μία τεράστια επικράτηση και πρόκριση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η νίκη επί της «αφελούς» Λίβερπουλ συνιστά το κορυφαίο αποτέλεσμα, αναλογικά και με τον τρόπο που ήρθε, στην εποχή του Έρικ Τεν Χαγκ! Ένα αποτέλεσμα που επιβεβαίωσε δύο πράγματα: πως θα είναι πάντα αυτή η κόντρα το μεγαλύτερο ματς στο αγγλικό ποδόσφαιρο ανεξάρτητα φόρμας  και πως μία παράδοση που «κρατά» 103 χρόνια, σημαίνει πάρα πολλά.  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Η παράδοση που συνεχίστηκε από το 1921, η μεγαλύτερη νίκη του Τεν Χαγκ και η… αφέλεια που «πλήρωσαν» οι παίκτες του Κλοπ!

Θα είναι για πάντα ένα ντέρμπι. Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Ένα από τα μεγαλύτερα ματς παγκοσμίως!

Ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης, στην οποία θα βρίσκονται οι δύο ομάδες. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πείθει ιδιαίτερα φέτος, είχε μεγαλύτερη συνέπεια πέρυσι, ως προς τα αποτελέσματά της. Η Λίβερπουλ ήταν μέσα και στους «4» στόχους της, προτού αγωνιστεί στο «Ολντ Τράφορντ». Διεκδικεί πρωτάθλημα, έχει πάρει το Λιγκ Καπ συνεχίζει στα προημιτελικά του Europa League.

Και όμως, σε 120 λεπτά μίας εξαιρετικής αναμέτρησης, φάνηκε πως για πάντα, οι αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ, θα είναι κάτι το ξεχωριστό.

Παρακολουθήσαμε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι στο Μάντσεστερ. Προηγήθηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι», παίζοντας καλύτερα, και ξαφνικά  το γύρισε η Λίβερπουλ σε τρία λεπτά! Και ενώ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση, αφού ήταν ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο, δέχτηκε το 2-2 και παρότι προηγήθηκε και στην παράταση, αποδείχθηκε ποδοσφαιρικά αφελής. Και διότι δεν κράτησε το 3-2 και διότι δέχθηκε δύο γκολ στο δεύτερο τέταρτο της παράτασης.

Ειδικά  στην τελευταία φάση του ματς, όπου έχει κερδίσει κόρνερ και για κάποιον, ανεξήγητο λόγο, αποφασίζει να επιτεθεί μαζικά. Την αφέλεια το ποδόσφαιρο ποδοσφαίρου την τιμωρεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκοράροντας με τον Ντιαλό, κατάφερε να πάρει  μία πολύ σπουδαία νίκη.

Μία  τρομερή παράδοση κόντρα στους «κόκκινους» στο «σπίτι» της, καθώς εδώ και 103 χρόνια, η Λίβερπουλ δεν έχει κερδίσει στο «Ολντ Τράφορντ», σε ματς για το Κύπελλο Αγγλίας συνεχίστηκε! . Συνέβη τελευταία φορά το 1921, η ιστορία δεν έγινε ξανά ποτέ!

Για τον Έρικ Τεν Χαγκ τώρα, πρόκειται πιθανώς για την κορυφαία επικράτησή του, στο διάστημα παρουσίας του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είναι μόνο η πρόκριση ως γεγονός, αλλά ο τρόπος που ήρθε. Θα ήταν διαφορετικό το να το καταφέρει στη διαδικασία των πέναλτι, και ολότελα διαφορετικός ο τρόπος που εν τέλει αυτή επετεύχθη.

Με ανατροπή στην ανατροπή, με μεγάλη μαχητικότητα, με σημαντικές ευκαιρίες και με γκολ ενός ποδοσφαιριστή, που και ο ίδιος ήθελε να διατηρήσει στο «Ολντ Τράφορντ», παρά τις προτάσεις για δανεισμό που υπήρχαν από ομάδες της Championship. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λοιπόν, πρέπει να «χτίσει» πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα.

Να επιχειρήσει να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κόβεντρι και να βρει απέναντί της, είτε τη Μάντσεστερ Σίτι, είτε την Τσέλσι. Είναι μία ευκαιρία, προκύπτει από το ιδανικότερο μομέντουμ που θα μπορούσε να έχει, μετά από μία τέτοιου είδους επικράτηση επί της Λίβερπουλ! Ο Έρικ Τεν Χαγκ πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Ας μην ξεχνάμε πως καλύτερος τρόπος για να κερδίσει ξανά, κάτι από την εμπιστοσύνη του κόσμου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν υπάρχει…

Όσο για τη Λίβερπουλ, το χθεσινό «κάζο», γιατί τέτοιο είναι, πρέπει να της γίνει μάθημα ειδικά ενόψει της επίσκεψης σε τρεις εβδομάδες στο ίδιο γήπεδο για ένα πολύ μεγαλύτερο διακύβευμα: τη νίκη που θα την κρατήσει στην τροχιά του να πάρει το πρωτάθλημα…