Στην τελευταία παρουσία της Βίλα στους «8», είχε… τρομάξει η Ατλέτικο (vid)

Με τον Σταν Κόλιμορ να σκοράρει, το «Βίλα Παρκ» να είναι «καζάνι» και την Άστον Βίλα να φτάνει μια ανάσα από μια μεγαλειώδη πρόκριση, η τελευταία εμπειρία των «χωριατών» σε ευρωπαϊκά προημιτελικά, πριν από τη φετινή, ήταν τέτοια που έχει μείνει στο μυαλό των οπαδών.  



Στην τελευταία παρουσία της Βίλα στους «8», είχε… τρομάξει η Ατλέτικο (vid)

Οι εντυπωσιακοί «χωριάτες» του Ουνάι Έμερι σκόρπισαν τον Άγιαξ στη μεταξύ τους ρεβάνς των «16» του Europa Conference League, το βράδυ της Πέμπτης, φτάνοντας στο 4-0 και περνώντας στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1998.

Η ομάδα από το Μπέρμιγχαμ που φέτος διεκδικεί και τον τερματισμό στην 4άδα της Πρέμιερ Λιγκ κάνοντας το επόμενο πολύ μεγάλο βήμα, τελευταία φορά που είχε βρεθεί στους «8» ενός τουρνουά της UEFA, είχε κάνει την Ατλέτικο Μαδρίτης να… τρομάξει.

Ήταν τη σεζόν 1997-1998, όταν τότε ο μεγάλος σταρ του συλλόγου ήταν ο Σταν Κόλιμορ, ο οποίος μάλιστα είχε βρει δίχτυα στον επαναληπτικό με τους «ροχιμπλάνκος» στο «Βίλα Παρκ».

Οι Μαδριλένοι είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι με πέναλτι του Βιέρι, αλλά η ρεβάνς ήταν εφιαλτική για εκείνους. Η αγγλική ομάδα πέτυχε δυο τέρματα σε 2 λεπτά (72’, 74’), επικράτησε 2-1, αλλά το εκτός έδρας τέρμα της Ατλέτικο ήταν καθοριστικό για να περάσει εκείνη στους «4», όπου αποκλείστηκε από τη Λάτσιο.

Σ’ εκείνη την Άστον Βίλα, κάτω απ’ τα δοκάρια βρισκόταν ο Μαρκ Μπόσνιτς, στην άμυνα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και στην επίθεση ο Ντουάιτ Γιορκ! Ο Κόλιμορ είχε περάσει με αλλαγή στη θέση του Μιλόσεβιτς στο 53’, σκόραρε, αλλά δεν ήταν αρκετό τελικά…

Κώστας Ζάλιαρης