Μία οικονομική «εκτόξευση»: Η Άρσεναλ έχει «βγάλει» σε 8 βράδια, 8 ετήσια συμβόλαια παικτών της!

Μία τεράστια πρόκριση, ένα αλησμόνητο βράδυ, αλλά και μία οικονομική «εκτόξευση». Η Άρσεναλ έχει αποκομίσει πολλαπλά οφέλη από την φετινή της πορεία στο Champions League και η ιστορία συνεχίζεται! Οκτώ συμβόλαια άλλωστε καλύφθηκαν. Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν προκριθεί και στους «4» του θεσμού.



Μία οικονομική «εκτόξευση»: Η Άρσεναλ έχει «βγάλει» σε 8 βράδια, 8 ετήσια συμβόλαια παικτών της!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία τεράστια πρόκριση για την Άρσεναλ, στην προημιτελική φάση του Champions League. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Διότι βρίσκεται εκεί για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Γιατί έγινε η δεύτερη αγγλική ομάδα που φτάνει σε αυτό το σημείο, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Γιατί χρειάστηκε να κερδίσει την Πόρτο, στο «σπίτι» της για να το κάνει, διότι έπρεπε να παραμείνει ψύχραιμη για 120 λεπτά, απέναντι σε μία ομάδα που είναι δύσκολο να τεθεί αντιμέτωπο κάθε club.

Και όμως, οι «άπειροι» Λονδρέζοι του Μικέλ Αρτέτα, τα κατάφεραν. Για πρώτη φορά μετά το 2010, θα βρεθούν στην κλήρωση της Παρασκευής, και πλέον, αναμένουν την ομάδα που θα βρεθεί στον δρόμο τους, με φόντο μία ακόμη πρόκριση, στα ημιτελικά του θεσμού.

Τα οφέλη άλλωστε είναι πολλαπλά. Και πέρα από τα προφανή, ας μην ξεχνάμε και όσα ναι μεν ο κόσμος δεν υπολογίζει, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι σημαντικά για την αγαπημένη του ομάδα. Μιλάμε φυσικά για το οικονομικό του πράγματος, με την Άρσεναλ να βάζει για πρώτη φορά στην ιστορία της, στα ταμεία της, 92 εκατομμύρια από το Champions League.

Πρόκειται φυσικά για ένα ποσό που έχει προκύψει από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι «σήμερα», αθροιστικά. Μπαίνεις στην διοργάνωση και λαμβάνεις 15 εκατομμύρια. Εν συνεχεία, με τα UEFA Coefficient, από την στιγμή που η Άρσεναλ βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, προστέθηκαν ακόμη 25 στον λογαριασμό της. Το Market Pool αύξησε το κέρδος κατά 18 εκατομμύρια και οι τέσσερις νίκες στους ομίλους, σε συνδυασμό με τη μία ισοπαλία, ανέβασαν το ποσό κατά 12 εκατομμύρια επιπλέον.

Κάθε ομάδα που προχωρά στους «16» του Champions League, λαμβάνει ακόμη 9,6 εκατομμύρια, ενώ η πρόκριση στην προημιτελική φάση, επιβραβεύεται με 10,6 εκατομμύρια επιπλέον. Κάπως έτσι, καταλήγουμε στο ποσό – ρεκόρ για την Άρσεναλ των 92 εκατομμυρίων, τα οποία επί της ουσίας «καλύπτουν» οκτώ από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της!

Αρκεί απλώς να κάνετε τις πράξεις… Ο Κάι Χάβερτς, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο Μπουκάγιο Σάκα, ο Μαρτίν Έντεγκααρντ, ο Ντέκλαν Ράις, ο Τόμας Πάρτεϊ, ο Γκάμπριελ Μαρτίνέλι και ο Γουίλιαμ Σαλιμπά, παίρνουν τον χρόνο 93 εκατομμύρια! Κάτι περισσότερο λοιπόν από μία τεράστια πρόκριση, είναι το φετινό ταξίδι στα «αστέρια», για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα…

Δημήτρης Μανάκος