Ο «χάρτης» των Άρσεναλ και Σίτι: Τι σημαίνει το «open draw», οι ημερομηνίες και ο… δρόμος για το Wembley!

Τα δεδομένα είναι πλέον σχεδόν όλα μπροστά μας. Η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ, βρίσκονται στη φάση των «8» του Champions League. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση της Παρασκευής (15/3), τις ημερομηνίες των αναμετρήσεων και τον όρο «open draw», που εφαρμόζεται από τώρα μέχρι και το φινάλε της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!



Ο «χάρτης» των Άρσεναλ και Σίτι: Τι σημαίνει το «open draw», οι ημερομηνίες και ο… δρόμος για το Wembley!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε η φάση των «16» του Champions League για τις αγγλικές ομάδες. Ο λόγος είναι προφανής. Η Άρσεναλ απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι την Πόρτο, μετά το 1-0 της ρεβάνς στο «Έμιρείτς», και θα βρεθεί στα προημιτελικά, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι, που αποτελεί και την τρέχουσα κάτοχο του τροπαίου, ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Κοπεγχάγης και έκλεισε… πρώτη, μία από τις θέσεις, για την κλήρωση που αναμένεται.

Έχουμε δεδομένα εξασφαλίσει την συμμετοχή τεσσάρων ακόμη ομάδων. Της Ρεάλ Μαδρίτης των 15 κατακτήσεων, της Μπαρτσελόνα, που άφησε εκτός συνέχειας τη Νάπολι, της Μπάγερν Μονάχου που ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και απέκλεισε τη Λάτσιο, με πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν, και της Παρί Σεν Ζερμέν, των τριών γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Εκκρεμούν δύο ακόμη εισιτήρια, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να υποδέχεται την Ίντερ, με σκοπό να κάνει ό,τι και η Μπάγερν, μετά την ήττα με 1-0 στην Ιταλία. Την ίδια ώρα, όλα είναι ανοιχτά στο Μπορούσια Ντόρτμουντ – Λειψία, χάρη στο γκολ του Ντε Γιονγκ με πέναλτι, στην Ολλανδία.

Πότε λοιπόν θα γίνει η κλήρωση για την επόμενη φάση του Champions League; Θα λάβει χώρα την Παρασκευή, στη 13:00 ώρα Ελλάδος, στη Νιόν της Ελβετίας, και θα είναι μία «ανοιχτή διαδικασία». Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως από εδώ και πέρα, μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά και δύο clubs που τέθηκαν αντιμέτωπα στη φάση των ομίλων του θεσμού.

Παράλληλα, κάθε ομάδα θα μάθει και το ζευγάρι που «διασταυρώνεται» στα ημιτελικά, αν πετύχει τον στόχο της, σκεπτόμενη φυσικά… μακροπρόθεσμα.

Πότε θα διεξαχθούν λοιπόν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις του Champions League; Η πρώτη εκ των δύο αναμετρήσεων των προημιτελικών κάνει σέντρα στις 9 και 10 Απριλίου, με τη ρεβάνς να είναι μία εβδομάδα αργότερα (16,17).

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το διήμερο της 30ης Απριλίου και 1ης Μαΐου, με τους επαναληπτικούς και πάλι, μία εβδομάδα μετά. Ο μεγάλος τελικός θα γίνει φυσικά στο Wembley, την 1η Ιουνίου!

Δημήτρης Μανάκος