Η Άρσεναλ θα αποκλειστεί από… δύο διοργανώσεις σε ένα βράδυ, αν δεν κερδίσει την Πόρτο!

Και όμως, ισχύει. Μία ενδεχόμενη πρόκριση της Άρσεναλ, την διατηρεί «μέσα» σε δύο διοργανώσεις. Αν όμως αποκλειστεί από την Πόρτο στο Champions League, χάνει και… κάτι ακόμη!



Η Άρσεναλ θα αποκλειστεί από… δύο διοργανώσεις σε ένα βράδυ, αν δεν κερδίσει την Πόρτο!

Η πιο μεγάλη ώρα για την Άρσεναλ είναι τώρα. Οι «κανονιέρηδες» υποδέχονται την Πόρτο στο «Έμιρεϊτς», στη ρεβάνς του 1-0, με έναν και μοναδικό στόχο: τη νίκη.

Δεν υπάρχει άλλωστε, διαφορετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, η οποία χρειάζεται αποκλειστικό τη νίκη, προκειμένου να προκριθεί για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, στην προημιτελική φάση του Champions League.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Άρσεναλ δεν θα αποκλειστεί μόνο από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και από έναν θεσμό ακόμη… Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025!

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Το τουρνουά έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το επόμενο έτος στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου και πρόκειται να περιλαμβάνει 32 ομάδες.

Οι 12 ομάδες που θα προκριθούν από την UEFA θα περιλαμβάνουν τους νικητές του Champions League μεταξύ 2021 και 2024, καθώς και επιπλέον ομάδες που θα καθοριστούν από την κατάταξη των συλλόγων σε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Μόνο δύο ομάδες όμως, θα μπορούν να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων από κάθε χώρα. Και όπως αντιλαμβάνεστε, οι θέσεις για την Αγγλία είναι «κλειδωμένες», από τη στιγμή που η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν κατακτήσει το Champions League στην εν λόγω τριετία.

Ο μοναδικός τρόπος δηλαδή, για να μπει και η Άρσεναλ στον θεσμό, είναι να «σηκώσει» το φετινό τρόπαιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να αποκλείσει την Πόρτο. Σε διαφορετική περίπτωση, στις επόμενες ώρες, και το Champions League, και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, θα αποτελούν… παρελθόν!

Δημήτρης Μανάκος