Όλα τα σενάρια του Λίβερπουλ – Σίτι, ευνοούν την Άρσεναλ: Κερδίζει και είναι… τουλάχιστον δεύτερη!

Κερδίζει η Άρσεναλ την Μπρέντφορντ, την επόμενη εβδομάδα; Είναι τουλάχιστον… δεύτερη. Δείτε όλα τα σενάρια που αφορούν τους «κανονιέρηδες» και το ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι!



Όλα τα σενάρια του Λίβερπουλ – Σίτι, ευνοούν την Άρσεναλ: Κερδίζει και είναι… τουλάχιστον δεύτερη!

Είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα του 2024 στην Premier League η Άρσεναλ. Είναι τόσο απλό, όσο το λέμε και όσο το γράφουμε. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που πετυχαίνει επτά συνεχόμενες νίκες.

Για τη μοναδική ομάδα στην ιστορία όλων των επαγγελματικών κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου, η οποία σκοράρει από τουλάχιστον 5 γκολ, σε τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις της.

Προφανώς και το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα αποδεικνύει εδώ και 60 ημέρες πως αποτελεί βασικό διεκδικητή του τίτλου. Έχει «πάρει» και τη διαφορά τερμάτων από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ, βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά από 27 αναμετρήσεις και απέχει μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή.

Ποιο είναι όμως, το σημαντικότερο όλων, από την στιγμή που συζητάμε για διεκδίκηση πρωταθλήματος; Το γεγονός πως αν οι «κανονιέρηδες» επικρατήσουν της Μπρέντφορντ, στην 28η στροφή του πρωταθλήματος, τότε δεδομένα θα βρίσκονται τουλάχιστον μία θέση υψηλότερα, από τις δύο άλλες που θέλουν τον τίτλο.

Τι εννοούμε με αυτό; Αν το Λίβερπουλ – Σίτι στο «Άνφιλντ», την Κυριακή, ολοκληρωθεί με νίκη της Λίβερπουλ, η Άρσεναλ θα είναι στο +2 από τους «πολίτες». Αν από την άλλη πλευρά, η Σίτι γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που θα κερδίσει στο «σπίτι» του Γιούργκεν Κλοπ, τότε η Άρσεναλ θα βρίσκεται στο -1 από την κορυφή και στο +1 από τη Λίβερπουλ.

Σε περίπτωση όμως, που έχουμε ισοπαλία στο ντέρμπι, τότε οι Λονδρέζοι θα είναι πρώτοι, σε ισοβαθμία με τη Λίβερπουλ, υπερέχοντας στη διαφορά τερμάτων. Αυτή την στιγμή, ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως βρίσκονται στο +45, οι «κόκκινοι» στο +39 και η Σίτι στο +35.

Αν λοιπόν η Άρσεναλ κερδίσει την Μπρέντφορντ στο «Έμιρεϊτς», τότε θα είναι τουλάχιστον… δεύτερη, ανεξαρτήτως του άλλου αποτελέσματος. Και ας μην ξεχνάμε, πως η επόμενη αγωνιστική της υποχρέωση για την Premier League, θα λάβει χώρα στο «Έτιχαντ», απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα!

Δημήτρης Μανάκος